Cum stii ca o persoana se afla in ultimele clipe de viata. Asistentii medicale dezvaluie simptomele specifice


Nimeni nu poate prezice momentul exact al mortii. Cu toate acestea, personalul medical din sistemul paliativ identifica anumite simptome ca fiind specifice apropierii decesului, mai mult decat altor afectiuni de care ar putea suferi un pacient.

Aceste semne fac parte din procesul natural al mortii si se identifica cu pierderea gradata a energiei organismului.

Chiar daca nu toate simptomele apar in cazul fiecarei persoane aflate in ultimele zile sau ore de viata, cei mai multi experimenteaza macar cateva dintre ele, asa cum sunt prezentate de Carin.

Pierderea apetitului

Un prim semn vizeaza pierderea apetitului, generata de declinul pe care il simte organismul. Persoana aflata in aceasta situatie incepe sa refuze mancarea si lichidele sau sa accepte doar cantitati mici de alimente moi. Carnea, care este greu de digerat, poate fi refuzata prima.

De asemenea, cei aflati aproape de sfarsitul vietii ar putea fi incapabili sa inghita.
Ca raspuns la aceasta situatie, este important sa le respectam cerintele alimentare. Le vom urma indicatiile si le vom oferi apa, chiar si numai sub forma catorva picaturi aplicate pe buze.

Oboseala excesiva si somn prelungit

Cei aflati in ultimele clipe de viata vor incepe sa doarma din ce in ce mai mult, semn ca metabolismul incetineste, iar consumul redus de alimente si apa contribuie la deshidratare.

Cea mai buna reactie in aceasta situatie este de a le permite somnul. In plus, trebuie constientizat faptul ca tot ceea ce vorbim poate fi auzit, acest simt persistand chiar si atunci cand persoana se afla in coma sau stare de inconstienta.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Gabriela Cristea, mesaj emoționant. Toată lumea a început să plângă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri