Cum se pune corect varza la murat! Secretul pe care îl știu cei mai buni bucătari


Ce trebuie să știi înainte de a pune varza la murat.

Varza murată este nelipsită din orice gospodărie, iar acum este cel mai bun moment pentru a o pune la murat.

Folosită pentru gătirea sarmalelor, varza a la Cluj ori pentru a pregăti salată, varza murată se poate pregăti cu uşurinţă, ţinând cont de câteva sfaturi simple. Pentru a nu se înmuia și pentru a nu se strica, trebuie să ții cont de niște reguli extrem de simple, iar varza ta va ține până la vară.

 
Ingrediente:

20-25 verze potrivite
1 lingură sare la 1 l apă
câteva boabe de porumb
1 gutuie
floare de mărar uscată
1 legătură hrean

Mod de preparare:

Varza se scobeşte şi se umple cu sare, după care se aşază în butoi. Apoi se taie hreanul fâşii şi se aşază peste varză. După aceea se pun florile de mărar uscat, boabele de porumb şi gutuia.

Boabele de porumb și gutuia vor ajuta varza să capete o culoare frumoasă peste iarnă. După ce tate ingredientele sunt puse în butoi, se pregătește saramura din apă rece și sare.

Pentru fiecare litru de apă se pune o lingură de sare. Este extrem de important să nu se depășească această cantitate de sare, pentru că va ieși o varză extrem de sărată. În plus, pentru ca varza să nu se înmoaie peste iarnă, se recomandă folosirea sării grunjoase neiodate. Nu se folosește sare fină.

Timp de trei-patru zile, trebuie să se vânture periodic varza. În alte zone ale țării, se adaugă și o greutate în butoi, peste varză, ca să nu iasă la suprafață.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Maria Ghiorghiu, premoniție terifiantă despre cutremur: „Dragii mei, din păcate...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri