Cum se prepara o mamaliga adevarata: cat trebuie sa fiarba


Astazi, va propunem o reteta de "mamaliga boiereasca" a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, care din pasiune pentru gastronomie, incurajeaza si promoveaza retetele autentice romanesti.

Ce ne trebuie?

- 3 cesti lapte dulce

- 1 lingurita sare

- 1 lingura unt

- 1 ceasca si jumatate de malai

- 200 g branza telemea

- 1 ceasca smantana

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte. De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.

Sursa: adevarul.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai gustoasa reteta de clatite de Craciun

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Reţetă sănătoasă şi cremoasă de ciocolată caldă de casă. Tu cum o pregăteşti?

Reţetă de Crăciun – Brownie cu ciocolată, merişoare şi nuci

Cozonac nemtesc cu stafide - reteta simpla de Craciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Musty de la Survivor România 2021 are un copil cu o artistă celebră! Dezvăluiri incendiare despre viața de familie a Războinicului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri