Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala pe care putine gospodine o mai stiu


Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala pe care putine gospodine o mai stiu

Lebarul (germ. Leberwurst) este un preparat traditional pe masa de Craciun. Este un carnat pe baza de organe - in special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregatit dupa diverse retete si foarte popular in multe tari din Europa.

Mod de preparare:

Carnea de porc se spala cu apa rece. Ficatul de porc se lasa putin in apa ca sa iasa sangele din el, apoi se fierbe separat fara sare, se spumeaza bine, se incearca (se inteapa) cu o furculita iar cand nu mai iese sange din el inseamna ca este gata si se scoate intr-o farfurie. Inima de porc, rinichii de porc si gusa de porc se fierb in apa in care se pune o ceapa taiata pe jumatate, o lingurita de piper boabe si doua foi de dafin, se spumeaza. Gusa de porc o sa fiarba mai repede si se scoate prima. Dupa ce au fiert si inima si rinichii se scot intr-o farfurie si se lasa toate sa se raceasca.

Citeste continuarea aici.
 


Abonează-te pe

Citește și:

Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Briose cu mere si morcovi - reteta perfecta pentru micul dejun

Sarmale lenese - cea mai usoara reteta de Craciun

Reteta de cozonaci a lui Chef Scarlatescu - Te lingi pe degete

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Cum să scapi de căderea părului? Prepară tratamentul în bucătăria ta!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri