Lebarul (germ. Leberwurst) este un preparat traditional pe masa de Craciun. Este un carnat pe baza de organe - in special ficat asezonat cu multe mirodenii, pregatit dupa diverse retete si foarte popular in multe tari din Europa.
Ingrediente:
1 kg de ficat de porc
1 kg de gusa de porc
1 inima de porc
2 rinichi de porc
2 metri de mate groase de porc
1 ceapa
2 foi de dafin
1 crenguta de cimbru
1 lingurita de piper boabe
1 lingurita de sare
Cea mai gustoasa reteta de caltabos: ca sa iti iasa, trebuie sa faci asta!
Mod de preparare:
Carnea de porc se spala cu apa rece.
Ficatul de porc se lasa putin in apa ca sa iasa sangele din el, apoi se fierbe separat fara sare, se spumeaza bine, se incearca (se inteapa) cu o furculita iar cand nu mai iese sange din el inseamna ca este gata si se scoate intr-o farfurie.
Carnati de porc romanesti- O reteta numai pentru pentru Craciun
Inima de porc, rinichii de porc si gusa de porc se fierb in apa in care se pune o ceapa taiata pe jumatate, o lingurita de piper boabe si doua foi de dafin, se spumeaza.
Citeste continuarea aici.