Cum se face sosul de caramel. Îl poți folosi la orice prăjitură


Cum se face sosul de caramel. Îl poți folosi la orice prăjitură

Sosul de caramel se poate face foarte repede și acasă. Acest delicios sos merge folosit la o mulțime de prăjituri.


In articol:

Prăjiturile cu sos de caramel se numără printre cele mai delicioase deserturi. Este adevărat că puteți cumpăra direct făcut sosul de caramel, dar de ce să nu încercați să-l preparați chiar dumneavoastră? Se face foarte repede și este mult mai gustos decât cel din comerț. 

Sosul de caramel, ideal pentru prăjiturile de casă

Sosul de caramel făcut în casă este extrem de simplu. Nu trebuie să aveți foarte mare experiență în bucătărie, pentru că nu aveți cu ce să dați greș. 

Important este să aveți toate ingredientele la îndemână, pentru că sosul de caramel se face în doar câteva minute. Este adevărat că după ce îl preparați, va trebui să aveți puțină răbdare, ca să se răcească în totalitate. 

Un aspect important este acela că trebuie să folosiți un unt gras, de calitate, cu peste 80% grăsime. Dacă veți pune unt mai slab, sosul va fi prea subțire. De asemenea, și smântâna pentru frișcă trebuie să fie mai grasă, peste 30%. 

Sosul de caramel făcut în casă poate fi folosit pentru o mulțime de prăjituri și deserturi de casă. În plus, îl puteți turna peste o înghetață de vanilie sau chiar atunci când vreți să preparați diverse băuturi de casă. 

Merge și peste o budincă de vanilie, peste o salată de fructe, peste clătite, peste pancakes, la gogoși sau la gofre. Depinde foarte mult de imaginația fiecăruia, dar bineînțeles, și de preferințele culinare pe care le aveți dumneavoastră sau cei dragi. 

Ingrediente:

  • 200 g de zahăr
  • 100 g de unt (cu 80% grăsime)
  • 200 ml de smântână naturală dulce pentru frișcă (să aibă cel puțin 30% grăsime)
  • esență de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepară sosul de caramel

Într-o cratiță care nu se lipește, puneți zahărul și lăsați-l pe foc mic, să se topească. Când observați că începe să devină lichid, trebuie să amestecați foarte bine în el. 

Țineți cont că la prepararea sosului de caramel, nu trebuie să puneți apă. Așteptați să se topească zahărul în totalitate și să înceapă să se coloreze uniform. Acest procedeu va dura undeva la 15 minute.

Apoi adăugați untul peste zahăr și amestecați foarte bine. Separat, într-o altă cratiță, puneți smântâna naturală dulce pentru frișcă să se încălzească. 

Nu o lăsați să fiarbă, ci doar să devină fierbinte. Apoi o adăugați peste compoziția de caramel și unt. Lăsați totul să fiarbă timp de 5 minute și gata. La final, puneți un praf de sare și esența de vanilie. 

Lăsați sosul să se răcească, până ajunge la temperatura camerei. Apoi îl puteți turna într-un borcan, unde îl veți lăsa să se răcească de tot. Capacul se pune doar după ce sosul de caramel este rece.

Îl băgați în frigider și îl folosiți atunci când aveți nevoie. 


Abonează-te pe

Citește și:

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

21 SEPETEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi, 21 septembrie 2021. O zodie are mare nevoie de odihnă!

Vremea de luni, 20 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri