Cum se face rapid și ușor siropul de mentă


Cum se face rapid și ușor siropul de mentă

Siropul de mentă se face foarte repede și este extrem de sănătos. Încercați și dumneavoastră această rețetă și vă garantăm că o veți prepara mereu.


In articol:

Dacă nu ați încercat până acum să faceți acasă siropul de mentă, a venit momentul să bifați și această rețetă. Este un sirop plin de beneficii pentru organism și îl puteți folosi și în prepararea diverselor prăjituri.

Siropul de mentă, extrem de benefic pentru organism

Acest sirop este extrem de aromat, este răcoritor și vă întărește sistemul imunitar. Menta este benefică pentru organism, pentru că are vitamina B, calciu, fosfor, vitamina C, dar și diferite săruri minerale.

În plus, este un antibiotic natural și vă poate proteja împotriva diferitelor infecții. Și pentru că suntem la final de iarnă, iar vremea este destul de capricioasă în această perioadă, ar fi indicat să vă întăriți sistemul imunitar, pentru a vă feri de răceli și viroze, specifice

acestui sezon.

Siropul de mentă este un decongestionant natural, care vă ajută să respirați normal, în cazul în care vă confruntați cu probleme ale căilor respiratorii.

Vă ajută și dacă aveți o digestie lentă, dar și dacă suferiți de aciditate gastrică. Dacă nu știați, menta are și efect analgezic, scade tensiunea arterială, dar și temperatura corpului.

Pe lângă aceste beneficii, siropul de mentă poate fi folosit și atunci când preparați diferite deserturi. Îl puteți face în mai puțin de o oră și veți avea nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente pentru siropul de mentă:

  • frunze de mentă
  • apă
  • zahăr
  • o lămâie

Cum se prepară siropul de mentă

Pentru a obține un sirop de mentă aromat, ideal ar fi să culegeți planta fie în luna mai, fie pe la finalul verii.

După ce îl preparați, puteți păstra siropul pentru o perioadă mai lungă de timp, dacă îl turnați în sticle sterilizate.

Siropul de mentă poate fi consumat în apă minerală sau în alte băuturi sau siropuri naturale, pentru o aromă răcoritoare. Într-o oală mai mare, puneți apă la fiert și adăugați frunzele de mentă curățate și spălate foarte bine. Procedați exact ca și cum ați prepara un ceai concentrat de mentă.

După ce îl fierbeți aproximativ 20 de minute, lăsați-l să se răcească până a doua zi. Apoi îl strecurați printr-un tifon, dar aveți grijă să stoarceți foarte bine frunzele de mentă.

Măsurați cantitatea de lichid pe care ați obținut-o și puneți fix aceeași cantitate de zahăr. Puneți infuzia și zahărul la fiert, până când veți obține o compoziție legată. La final, adăugați și zeama de lămâie.

Turnați siropul în sticle, cât timp este încă fierbinte și puneți-le într-un loc răcoros.


Abonează-te pe

Citește și:

7 măşti pentru ten uscat. Le poți prepara la tine acasă!

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Top 3 tipuri de make-up care te ajută să arăți bine în orice situație!

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

Sorin Pușcașu, atac dur la adresa lui Albert Oprea de la Survivor România 2021: "Putem promite multe"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri