Cum se fac gogonelele în oțet, rapid și ușor

Cum se fac gogonelele în oțet, rapid și ușor
Cum se fac gogonelele în oțet, rapid și ușor

Gogonelele în oțet nu au cum să lipsească din cămara unei gospodine. Aceste murături se pun repede și rezistă mult timp.

Cele mai bune gogonele sunt cele care rămân tari, crocante și care nu sunt foarte sărate. Dacă nu ați pus până acum gogonele în oțet, iată ce rețetă trebuie să urmați, ca să vă iasă murăturile perfecte.

Cea mai bună rețetă de gogonele în oțet

Știm că nu este sezonul murăturilor, dar nu strică niciodată să aveți o rețetă care să vă ajute să preparați aceste bunătăți, atunci când o să aveți nevoie.

Astăzi vă învățăm cum să puneți la murat delicioasele gogonele în oțet. Acestea vor ieși extrem de gustoase, vor rămâne tari și vor avea un gust dulce, dar și ușor picant.

Gogonelele în oțet se fac imediat, aveți nevoie de câteva ingrediente și dacă respectați această rețetă, nu aveți cum să dați greș.

O să vedeți că zeama nu va mirosi urât, iar gogonelele se vor menține exact așa cum trebuie.

Oricine poate să facă aceste bunătăți, chiar dacă nu aveți experiență cu murăturile. La un moment dat, trebuie să începeți de undeva, nu?

Ingrediente:

  • două kg de gogonele
  • o jumătate de kg de morcovi
  • o jumătate de kg de conopidă
  • 70 g sare
  • două lingurițe de zahăr
  • piper
  • boabe de muștar
  • hrean
  • 400 ml de oțet

Cum se pun gogonelele în oțet

Atunci când cumpărați gogonelele, uitați-vă cu atenție să fie cât mai tari și să nu aibă urme de lovituri sau pete.

Apoi spălați-le foarte bine și curățați-le de codițe. Ideal ar fi să aveți pe cineva la țară, de la care să luați gogonelele, ca să fiți sigure că nu sunt stropite excesiv.

Și conopida trebuie să fie tare și să arate frumos.

O spălați și o desfaceți în buchețele mai mici. Curățați și morcovii, spălați-i și tăiați-le cotoarele. Aceștia pot fi tăiați apoi în rondele sau în bastonașe, după cum vă place.

Luați un borcan mai mare, de 5 kilograme, și începeți să așezați în el legumele. Mai întâi puneți gogonelele și printre ele strecurați rondele sau bastonașe de morcovi și bucățele de conopidă.

De asemenea, băgați și bețișoare de hrean, pentru ca murăturile să aibă un gust ușor picant. Dacă vă place aroma de mărar, puteți să puneți deasupra legumelor o floare de mărar uscat.

Citește și: O nouă concurentă va intra în „Casa iubirii”, iar fetele vor rămâne mască! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de marți, 9 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Nu este rău nici dacă băgați în borcan o bucată de țelină, câțiva căței de usturoi sau chiar ardei iute. Totul depinde de gusturile fiecăruia.

După ce umpleți borcanul cu legume, puneți și boabe de piper negru și boabe de muștar.

Apoi pregătiți lichidul pe care îl veți turna peste gogonele. Într-o oală, amestecați un kilogram și jumătate de apă cu 400 de mililitri de oțet și cu 60 de grame de sare grunjoasă.

De asemenea, puneți și două lingurițe de zahăr. Amestecați foarte bine, până se dizolvă sarea și zahărul. Lichidul astfel obținut se toarnă în borcan, peste legume.

Borcanul cu gogonele se depozitează într-un loc întunecat și răcoros. În niciun caz nu-l lăsați în bătaia directă a soarelui!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Andreea Bănică, rolul de părinte celebru pe care îl are pentru copilașii săi? Artista a ales ca în familia sa să dăinuie armonia, indiferent de situație! "N-are cum să reziste, clar!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă perioadă plină de evenimente pentru Culiță Sterp! Ce fotografie a apărut în mediul online, acolo unde acesta se afla alături de o frumoasă prezență feminină?

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies