Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.
Ingrediente:
1 kg făina de grâu
4-5 linguri zahăr
1 cubuleţ mic de drojdie (40 g)
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
1 linguriţe cu esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie
100 g zahăr pudră
400 g dulceaţă sare
Mod de preparare
Cerni făina într-un castron. În mijlocul ei faci o adâncitură şi acolo torni amestecul făcută din drojdia sfărâmată, frecată cu zahăr, cu 3 linguri de făină şi 100 ml apă călduţă. Presari amestecul cu puţină făină şi acoperi vasul cu un şervet mai gros. Pui vasul într-un loc cald. După ce amestecul a mai crescut, adaugi în vas apă călduţă şi amesteci pentru a cuprinde toată făina. Pui sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul, apoi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>
Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2
Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2
Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2