Cum se fac cele mai pufoase gogoşi de post


Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.

Ingrediente:

1 kg făina de grâu

4-5 linguri zahăr

1 cubuleţ mic de drojdie (40 g)

1 pliculeţ cu zahăr vanilat

1 linguriţe cu esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie

100 g zahăr pudră

400 g dulceaţă sare

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron. În mij­locul ei faci o adâncitură şi acolo torni amestecul făcută din droj­dia sfărâmată, frecată cu zahăr, cu 3 linguri de făină şi 100 ml apă călduţă. Presari amestecul cu puţină făină şi acoperi vasul cu un şervet mai gros. Pui vasul într-un loc cald. După ce amestecul a mai crescut, adaugi în vas apă călduţă şi amesteci pentru a cuprinde toată făina. Pui sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul, apoi frămânţi un aluat potrivit de tare. Laşi aluatul la dospit cel puţin 30 de minute, acoperit, la loc cald.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

Ingrediente: 1 kg făina de grâu 4-5 linguri zahăr 1 cubuleţ mic de drojdie (40 g) 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 linguriţe cu esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie 100 g zahăr pudră 400 g dulceaţă sare

Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2

Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.

Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2

Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.

Citeste mai mult: adev.ro/pitxj2


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Maria Ghiorghiu, în doliu. Prezicătoarea este devastată de durere: ”Zbor lin suflet drag și chinuit”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri