Chiar daca pare incredibil, mustarul nu este numai un condiment folosit la aromatizarea mancarurilor, ci are si proprietati terapeutice.
Mustarul nu numai ca stimuleaza pofta de mancare (mareste producerea de saliva de pana la 8 ori), ci si sprijina digestia. Mustarul este un agent antiinflamator, antioxidant si are proprietati usor laxative. Chiar si in cantitati mici, mustarul poate neutraliza toxinele si ajuta in cazul indigestiei.
Cum sa folosesti mustarul in lupta impotriva cancerului si afectiunilor inflamatorii!
Ingrediente
1/3 cana seminte de mustar
1/3 cana otet din vin alb
1/3 cana apa
1/2
1 lingurita de pulbere de turmeric
1/2 lingurita de sare fina de Himalaya
Mod de preparare:
1.Amesteca toate ingredientele intr-un castron. Acopera castronul si pastreaza-l acoperit timp de 2-3 zile.
2.Pune ingredientele intr-un blender si amesteca pana la obtinerea unei paste de consistenta subtire. Adauga 2 pana la 4 linguri de apa daca pasta de mustar este prea densa.
Consuma 3 lingurite pe zi timp de 90 de zile (dimineata, la pranz si seara)!
Depozitare: Mustarul se va pastra la frigider pe o perioada de pana la 6 luni, dar cel mai indicat este sa fie folosit in decurs de o luna.
Sursa: Secretele.com, autor Calin Petru Barbulescu