Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari. Tot ce trebuie să știi pentru o cină fabuloasă


Cum să faci o friptură perfectă. Secretul marilor bucătari

Vrei să gătești impecabil, să îți impresionezi iubitul, prietenii și familia? Există câteva secrete pe care marii chefi le folosesc atunci când pregătest friptură... toate acestea pentru a ieși perfectă! 

TRUCURI PENTRU O FRIPTURĂ DELCIOASĂ! 

Masează carnea

Amestecă în parţi egale zahăr brun, sare, condimente (după gustul tău), usturoi proaspăt pisat. Pentru o bucată de pulpă de 5 kg vei avea nevoie de 50 de g de zahăr brun, 50 g sare, 50 g usturoi şi 50 g amestec de condimente. Poţi alege seminţe de muştar, boia de ardei iute, seminţe de coriandru, fulgi de chilli, seminţe de fenicul. Dacă este pe placul tău poţi adăuga şi ghimbir proaspăt dat prin răzătoare, dar şi zeamă de lămâie. Cu acest amestec masează bine bucata de carne pe fiecare parte.

Lasă carnea la odihnă peste noapte

După ce te-ai asigurat că fiecare parte a pulpei este acoperită cu amestec, înveleşte-o într-o folie de plastic şi las-o la frigider pentru cel puţin 24 de ore.

Pune-o la cuptor la foc mic

Friptura pefectă va sta 7 ore la cuptor la 140 grade Celsius. Tava este bine să o acoperi cu folie de aluminiu, dacă nu vrei să o cureţi ore în şir. Carnea se scoate din folie şi se pune în tavă alături de două căni de apă. Apoi, se acoperă toată carnea cu folie de aluminiu. După două ore dă folia la o parte şi, cu ajutorul unei linguri, pune din sosul din tavă peste carne. Acoper-o din nou şi pune-o din nou la cuptor. Nu mai ai nevoie decât de răbdare până când friptura va fi gata.

Verific-o după 6 ore

Pentru a vedea dacă friptura este gata, după 5-6 ore înfinge în ea un cuţit. Dacă acesta intră uşor, iar carnea nu opune rezistenţă, atunci este gata. Scoate folia şi dă focul la 260 g  Celsius. La fiecare 10 minute mai pune câte puţin din zeama din tava peste carne. Repetă operaţiunea până când carnea capătă o crustă maronie. Scoate-o din cuptor!

Las-o să se odihnească

Nu te apuca să tai friptura imediat ce ai scos-o din cuptor. Timp de 20-30 de minute trebuie să se odihnească. Apoi o poţi tăia.

Serveşte friptura cu sos

Poţi face orice sos vrei, important este să îl ai alături de friptură. Mujdeiul este perfect, dacă nu ai alte idei. Merge şi cu sosuri de inspiraţie asiatică sau cu sos de fenicul.  

Citeste si: Cum să prepari acasă o omletă ca la restaurant. Ingredientele surpriză pe care le poți folosi

Citeste si: Andrei Stoica de la Exatlon va deveni tătic pentru a treia oară

Citeste si: Horoscop. Văduva negră a zodiacului! Lasă doar cenușă în urmă

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru 4 - 10 august. Urmează o săptămână plină de lecții de viață - previziuni complete pentru Kfetele.ro​

Citeste si: Andreea Bălan, în lacrimi! Artista suferă cumplit!

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

HOROSCOP pentru săptămâna 26 august - 1 septembrie, cu Camelia Pătrășcanu. Un adevăr va schimba tot!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri