Cum sa faci cel mai gustos trifle de ciocolata! Incearca reteta asta!


Combinatia de vanilie, ciocolata si nuci este una dintre cele mai reusite.

 

Ingrediente
200g de negrese de ciocolata deja facute
3 linguri de crema de whiskey
225g de ciocolata neagra
Pentru crema de vanilie
3 galbenusuri de ou
25g zahar
1 lingurita de faina de porumb
280ml de frisca lichida
300g frisca
75g de alune de padure coapte si tocate
Mod de preparare
1. Marunteste negresele si pune-le pe baza vasului in care vei prepara desertul. Adauga apoi crema de whiskey.
2. Pentru stratul de ciocolata, marunteste bine ciocolata si topeste-o intr-un vas rezistent la caldura, la bain-marie. Ia de pe foc. Fierbe 225ml de apa si adauga apoi in ciocolata, pana cand obtii un sos. Pune peste negrese si lasa tot amestecul la frigider pentru doua ore.
3. Pentru crema de vanilie, amesteca galbenusurile, zaharul si faina de porumb intr-un vas mare. Adu la punctul de fierbere smantana intr-un vas, apoi adauga peste amstecul de oua, mixand mereu. Pune inapoi pe foc, amestecand usor pana se intareste. Pune intr-un vas si acopera cu folie alimentara pentru a nu se forma un strat tare deasupra. Cand s-a racit totul, pune la frigider timp de doua ore.
4. Amesteca apoi crema de vanilie bine si pune peste crema de ciocolata. Mai lasa la frigider inca o ora.
5. Pune deasupra frisca si nucile.
Sursa

Ingrediente

200g de negrese de ciocolata deja facute
3 linguri de crema de whiskey
225g de ciocolata neagra

Pentru crema de vanilie


3 galbenusuri de ou
25g zahar
1 lingurita de faina de porumb
280ml de frisca lichida
300g frisca
75g de alune de padure coapte si tocate

Mod de preparare

1. Marunteste negresele si pune-le pe baza vasului in care vei prepara desertul. Adauga apoi crema de whiskey.

2. Pentru stratul de ciocolata, marunteste bine ciocolata si topeste-o intr-un vas rezistent la caldura, la bain-marie. Ia de pe foc. Fierbe 225ml de apa si adauga apoi in ciocolata, pana cand obtii un sos. Pune peste negrese si lasa tot amestecul la frigider pentru doua ore.

3. Pentru crema de vanilie, amesteca galbenusurile, zaharul si faina de porumb intr-un vas mare. Adu la punctul de fierbere smantana intr-un vas, apoi adauga peste amstecul de oua, mixand mereu. Pune inapoi pe foc, amestecand usor pana se intareste. Pune intr-un vas si acopera cu folie alimentara pentru a nu se forma un strat tare deasupra. Cand s-a racit totul, pune la frigider timp de doua ore.

4. Amesteca apoi crema de vanilie bine si pune peste crema de ciocolata. Mai lasa la frigider inca o ora. 

5. Pune deasupra frisca si nucile. 

Sursa

 


Citește și:

Oana Lis a descoperit că are un frate secret: „Toată viața am stat cu teama să nu mă duc la vreun date tocmai cu el”

Savurează cea mai bună cafea la ibric. Reteța care nu dă greș niciodată

Marinescu și Andreea, noul cuplu de la Puterea Dragostei?! "Dacă ne apropiem noi doi, iau foc ambele case!”

Bianca Rus, atac la adresa Cristinei Șișcanu, după eliminare! "Du-te acasă, vezi-ți de copiii tăi"

Horoscop zilnic joi, 22 octombrie 2020. Află ce zodie primeşte rezultatul unui test important!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea dragostei iubește din nou? Cine este bărbatul special din viața sa

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri