Cum sa faci cel mai gustos trifle de ciocolata! Incearca reteta asta!

Cum sa faci cel mai gustos trifle de ciocolata! Incearca reteta asta!
Cum sa faci cel mai gustos trifle de ciocolata! Incearca reteta asta!

Combinatia de vanilie, ciocolata si nuci este una dintre cele mai reusite.

 

Ingrediente
200g de negrese de ciocolata deja facute
3 linguri de crema de whiskey
225g de ciocolata neagra
Pentru crema de vanilie
3 galbenusuri de ou
25g zahar
1 lingurita de faina de porumb
280ml de frisca lichida
300g frisca
75g de alune de padure coapte si tocate
Mod de preparare
1. Marunteste negresele si pune-le pe baza vasului in care vei prepara desertul. Adauga apoi crema de whiskey.
2. Pentru stratul de ciocolata, marunteste bine ciocolata si topeste-o intr-un vas rezistent la caldura, la bain-marie.
Ia de pe foc. Fierbe 225ml de apa si adauga apoi in ciocolata, pana cand obtii un sos. Pune peste negrese si lasa tot amestecul la frigider pentru doua ore.
3. Pentru crema de vanilie, amesteca galbenusurile, zaharul si faina de porumb intr-un vas mare. Adu la punctul de fierbere smantana intr-un vas, apoi adauga peste amstecul de oua, mixand mereu. Pune inapoi pe foc, amestecand usor pana se intareste.
Pune intr-un vas si acopera cu folie alimentara pentru a nu se forma un strat tare deasupra. Cand s-a racit totul, pune la frigider timp de doua ore.
4. Amesteca apoi crema de vanilie bine si pune peste crema de ciocolata. Mai lasa la frigider inca o ora.
5. Pune deasupra frisca si nucile.
Sursa

Ingrediente

200g de negrese de ciocolata deja facute
3 linguri de crema de whiskey
225g de ciocolata neagra

Pentru

crema de vanilie

3 galbenusuri de ou
25g zahar
1 lingurita de faina de porumb
280ml de frisca lichida
300g frisca
75g de alune de padure coapte si tocate

Mod de preparare

1. Marunteste negresele si pune-le pe baza vasului in care vei prepara desertul. Adauga apoi crema de whiskey.

2. Pentru stratul de ciocolata, marunteste bine ciocolata si topeste-o intr-un vas rezistent la caldura, la bain-marie.
Ia de pe foc. Fierbe 225ml de apa si adauga apoi in ciocolata, pana cand obtii un sos. Pune peste negrese si lasa tot amestecul la frigider pentru doua ore.

3. Pentru crema de vanilie, amesteca galbenusurile, zaharul si faina de porumb intr-un vas mare. Adu la punctul de fierbere smantana intr-un vas, apoi adauga peste amstecul de oua, mixand mereu. Pune inapoi pe foc, amestecand usor pana se intareste.
Pune intr-un vas si acopera cu folie alimentara pentru a nu se forma un strat tare deasupra. Cand s-a racit totul, pune la frigider timp de doua ore.

4. Amesteca apoi crema de vanilie bine si pune peste crema de ciocolata. Mai lasa la frigider inca o ora. 

5. Pune deasupra frisca si nucile. 

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies