Cum sa faci cea mai buna placinta cu ciocolata in aluat de foietaj!

Cum sa faci cea mai buna placinta cu ciocolata in aluat de foietaj!
Cum sa faci cea mai buna placinta cu ciocolata in aluat de foietaj!

Acesta prajitura are o umplutura de ciocolata care te va cuceri inca de la prima degustare.

 

Ingrediente
200g alune de padure intregi, prajite
200g unt taiat in cubulete
200g zahar
2 oua, plus un galbenus de ou pentru a unge placinta
75g faina
1 lingura de cacao
100g ciocolata neagra, tocata marunt
500g aluat de patiserie sau de foietaj
Mod de preparare
1. Pune alunele de padure intr-un procesor alimentar pana cand sunt maruntite fin, insa nu pudra. Bate bine untul, zaharul, ouale fina si pudra alimentara. Pune aluatul intr-un vas si adauga ciocolata si alunele. Baga la frigider in timp ce rulezi aluatul.
2.
Imparte aluatul in doua si ruleaza foi de cate 5cm grosime. Taie doua cercuri, unul cu diametrul mai mic si altul cu 1-2cm in diametru mai mare. Pune cercul mic intr-o tava unsa cu unt. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
3. Adauga umplutura in centrul cercului mic. Lasa 5cm margine. Bate galbenusul de ou si unge marginea cercului. Pune al doilea aluat si apasa bine pe margini.
Unge cu restul de ou si lasa la frigider timp de 30 de minute.
4. Coace apoi timp de 45 de minute sau pana cand placinta e aurie. Lasa la racit, apoi pune la frigider timp de cel putin patru ore pentru a se intari umplutura. Serveste cu inghetata ta preferata.
Sursa

Ingrediente

200g alune de padure intregi, prajite
200g unt taiat in cubulete
200g zahar
2 oua, plus un galbenus de ou pentru a unge placinta
75g faina


1 lingura de cacao
100g ciocolata neagra, tocata marunt
500g aluat de patiserie sau de foietaj

Mod de preparare

1. Pune alunele de padure intr-un procesor alimentar pana cand sunt maruntite fin, insa nu pudra. Bate bine untul, zaharul, ouale fina si pudra alimentara. Pune aluatul intr-un vas si adauga ciocolata si alunele. Baga la frigider in timp ce rulezi aluatul.


2. Imparte aluatul in doua si ruleaza foi de cate 5cm grosime. Taie doua cercuri, unul cu diametrul mai mic si altul cu 1-2cm in diametru mai mare. Pune cercul mic intr-o tava unsa cu unt. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.

3. Adauga umplutura in centrul cercului mic. Lasa 5cm margine. Bate galbenusul de ou si unge marginea cercului. Pune al doilea aluat si apasa bine pe margini.
Unge cu restul de ou si lasa la frigider timp de 30 de minute.

4. Coace apoi timp de 45 de minute sau pana cand placinta e aurie. Lasa la racit, apoi pune la frigider timp de cel putin patru ore pentru a se intari umplutura. Serveste cu inghetata ta preferata.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cuvinte alese de Oana Lis și puse într-o postare specială pe rețelele de socializare! Ce mesaj legat de perioada sfântă a sărbătorilor, a transmis aceasta? "Fii atent!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Legătura pe care Alina Pușcău a avut-o cu Vin Diesel, în urmă cu mai mulți ani de zile! Ce gânduri avea celebrul actor cu aceasta? "El îmi arăta prin acțiuni, dar nu-mi verbaliza!"

Familia Denisei Manelista, mesaj sfâșietor în mediul online! Regretata cântăreață ar fi împlinit 36 de ani

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies