Descoperă în articolul de mai jos două metode de a decoji rapid roșiile, în doar câteva secunde. Ce trebuie să faci, pas cu pas.
Venirea toamnei vine cu sine cu multă muncă pentru gospodinele care își doresc să aibă o cămară plină cu dulceață, zacuscă, compot, bulion ori suc de roșii.
Oricine a pregătit aceste preparate pentru a face proviziile pentru iarnă știe deja că necesită foarte mult timp, precum și puțină îndemânare. Una dintre cele mai migăloase operațiuni este decojirea roșiilor pentru a pregăti bulionul de roșii.
În cazul în care și ție ți se pare o îndeletnicire cu adevărat imposibilă și vrei să eviți să mai folosești aparate speciale pentru a elimina pielița roșiilor, trebuie să știi faptul că există un truc extrem de rapid și astfel vei scuti mult timp în pregătirea bulionului.
În primul rând trebuie să știi că nu trebuie să cureți roșiile așa cum cureți portocale și mere, deoarece nu vei face decât să faci multă mizerie.
Pentru a curăța roșiile precum un bucătar profesionist, nu ai nevoie decât de roșii și de o oală cu apă la fiert. Tot ce trebuie să faci este să pui o oală cu apă la fiert și, în timp ce apa se încălzește, trebuie să folosești un cuțit de curățat pentru a îndepărta miezul de pe partea superioară a roșiei și apoi să marchezi partea de jos a roșiei cu un mic X.
Atunci când apa fierbe, se pune roșia în apă timp de 30-60 de secunde, cât timp coaja începe să se îndepărteze ușor, apoi se introduce rapid într-o baie cu gheață până se răcește. Toată operațiunea durează aproximativ un minut. După ce roșia este suficient de rece ca să o ții în mână, se scoate din baia de gheață și cu ajutorul cuțitului de curățat se îndepărtează ușor pielița, începând de la punctul X de jos.
Acest procedeu este numit de către marii bucătari drept blanșare.
Înainte de a trece la acest procedeu, ar fi bine să te gândești de unde să cumperi roșiile.
Roșiile care se regăsesc în hypermarket, de obicei sunt roșii care sunt soiuri hibride cu o coajă groasă. Soluția este să cumperi roșii de la fermieri sau din magazine care au contracte cu fermieri. Aceste soiuri au coaja mult mai subțire și mult mai fină și sunt mult mai ușor de curățat. Unii bucătari consideră că aceste roșii sunt și mai gustoase.Folosește întotdeauna roșii coapte pentru a le îndepărta coaja. În cazul în care ți se pare că nu sunt coapte suficient, le mai poți lăsa timp de câteva zile, căci procesul coacerii nu se oprește. Alege roșii ferme și într-o culoare cât mai vie, roșii care să se rupă ușor atunci când o apeși între degetul mare și degetul arătător.
Citește și: Anunțul momentului pentru românii care vor credite!- stirilekanald.ro
Folosește un cuțit de pâine sau un cuțit zimțat atunci când tai roșiile pentru a scoate mai ușor semințele.
În cazul sosurilor, salsa-urilor și supelor, pielițele de roșii pot fi acre și greu de mestecat, așa că elimină-le așa cum am prezentat mai sus.
Cum se decojesc roșiile în cuptorul cu microunde
O altă soluție pentru a curăța rapid coaja roșiei este să o introduci în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde, până când începe să se înmoaie. Nu uita să înțepi vârful roșiei cu un cuțit pentru a preveni explozia roșiei în cuptorul cu microunde.
În acest mod, economisești timp neașteptând să mai fiarbă oala, dar trebuie să fii mai atent la cuptorul cu microunde, care poate găti roșiile mult mai repede decât în câteva secunde în apă fierbinte.