Află în articolul de mai jos cum se depozitează corect roșiile și ce nu trebuie să faci pentru ca acestea să nu se strice.
Roșiile sunt, fără îndoială, printre cele mai consumate alimente în sezonul rece. Dulci-acrișoare, cărnoase și pline de vitamine, roșiile sunt vedetele salatelor de vară și, de asemenea, pot fi consumate alături de pateu sau de brânză.
În plus, roșiile sunt ingredientul principal al unor supe răcoritoare de vară și, dacă știi cum să le depozitezi corect, atunci te poți bucura de toate beneficiile lor.
Cea mai frecventă greșeală pe care o fac multe persoane este să depoziteze roșiile la frigider, imediat ce le cumpără de la piață sau le culeg din propria grădină. Specialiștii spun că acest lucru nu face decât să ducă la pierderea aromei, precum și a texturii roșiilor.
Citește și: 8 trucuri pentru a obține cartofi moi în interior și crocanți în exterior, chiar la tine acasă!
Atunci când sunt ținute la frigider în spațiul special pentru legume, din cauza temperaturilor scăzute, roșiile ajung să își piardă textura și să aibă coaja greu de tăiat. În plus, aroma se pierde, iar gustul devine unul fad. Din cauza frigului, se termină procesul natural de coacere a roșiei.
Pulpa roșiilor devine din ce în ce mai suculentă și mai dulce pe măsură ce se coc, iar în timpul coacerii, acestea emană etilenă. În timpul coacerii în aer liber, roșiile mai emană o enzimă care amplifică gustul dulce și aroma specifică a acestor fructe.
În schimb, atunci când sunt ținute la frigider, umezeala afectează și pulpa roșiilor și când sunt scoase la temperatura camerei, vei constata că acestea nu mai au niciun gust.
Din acest motiv, sfatul specialiștilor este să așezi roșiile într-o cămară bine ventilată sau într-un loc bine aerisit și întunecos. Așază roșiile într-o lădiță de lemn, pune-le cu codița în jos și evită să le așezi unele peste altele, pentru a nu se zdrobi între ele. Odată ce va începe să iasă zeamă dintr-o roșie, le va strica și pe celelalte.
Înainte de a consuma roșiile, spală-le foarte bine și apoi le poți mânca liniștit. Nu le spăla atunci când le cumperi. Evită să le ții în pungi de plastic, deoarece riști ca roșiile să mucegăiască.