Cei mai gustoși sunt acei cartofi crocanți, însă totodată moi la interior, iar deși pare dificil să îi faci, cu doar câteva trucuri e posibil.
Află din rândurile următoare, care sunt trucurile pe care le poți folosi pentru a prepara cartofi, mai ceva ca la restaurant.
1. Alege o combinație de unt și ulei, pentru prăjire
Când vă doriți să faceți acei cartofi delicioși ca la restaurant, crocanți la exterior și moi în interior, trebuie să țineți cont de câteva trucuri, pentru un rezultat asigurat. Printre aceste trucuri se află și cel care ține de uleiul folosit. Specialiștii recomandă să se facă o combinație între unt și ulei, însă nu orice ulei, ci unul de rapiță sau vegetal. Cu ajutorul untului, cartofii prăjiți vor avea o aromă mai deosebită și contribuie și la rumenirea lor, în timp ce uleiul creste procesul de prăjire, moderat, adică vor avea o textură exterioară, mult mai crocantă.
Citește și: Ține cont de aceste 5 trucuri, pentru a face cele mai bune gogoși!
2. Alege o tigaie bună
Combinația de unt și ulei face minuni, dar importantă este și tigaia pe care o alegi. Pentru acei cartofi savuroși ca la restaurant, vei avea nevoie de o anumită tigaie, și anume, cea mai potrivită este cea din fontă, însă și una antiaderentă, dar de înaltă calitate, își
3. Taie cartofii în cubulețe de dimensiuni egale
Acum că știm ce ulei trebuie să folosim, dar și ce tigaie, mai trebuie să știm și forma în care trebuie să tăiem cartofii, astfel încât să se gătească uniform în procesul de prăjire. Acesta este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți pași, dat fiind faptul că astfel, toți cartofii se gătesc în același ritm, fără să existe vreo problemă cu faptul că unii sunt arși, iar alții cruzi. Specialiștii recomandă o tăietură cubulețe (făcându-i mai ușor de manevrat cu furculița la întoarcere), cât mai egală cu putință, în cazul cartofilor mari, iar dacă folosiți cartofi mai mici, îi puteți tăia în jumătate și este de ajuns. Atunci când optați să îi tăiați prea subțiri și nu în cubulețe, există șanse mari să devină prea crocanți decât ne dorim de fapt.
Trucuri suplimentare pentru a obține cartofi delicioși
- Truc 1- ține cont că după ce ai tăiat cartofii în cubulețe, să îi înmoi în apă, însă nu doar o dată, ci până când observi că apa devine din ce în ce mai limpede, ceea ce înseamnă că au mai puține șanse să se lipească între ei.
- Truc 2- odată ce te-ai asigurat că apa este limpede, cartofii trebuie lăsați să mai stea în apă pentru cel mult 30 de minute, timp în care adăugați în apa și puțin oțet, pentru a ajuta marginile să rămână intacte în timpul procesului de prăjire.
- Truc 3- pentru a te asigura că ies cu adevărat crocanți, este necesar că înainte să ajungă în uleiul din tigaie, să ajungă în apa din oală, pentru fierbere. Cartofii trebuie să fie fierți parțial înainte de prăjire, pentru a ajuta la înmuierea lor.
- Truc 4- după ce cartofii au fost fierți, trebuie să fie cât mai bine uscați înainte de prăjire.
- Truc 5- atenția trebuie să fie pusa și în ceea ce privește temperatura de prăjire. Se recomandă să se folosească un foc mediu spre mare