Cum prepari rapid o mamaliguta "boiereasca"! Uite cum se face ca sa fie perfecta!


Astazi, va propunem o reteta de ”mamaliga boiereasca” a profesorului Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, care din pasiune pentru gastronomie.

 

Ce ne trebuie?
• 3 cesti lapte dulce;
• 1 lingurita sare;
• 1 lingura unt;
• 1 ½ ceasca malai ( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu );
• 200 g branza telemea;
• 1 ceasca smantana.
Portii = 6
Timp de pregatire = 15 minute
Timp de fierbere = 15 minute
1 ceasca = 240 ml.
Cum se face?
Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte. De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.
Sursa, sursa foto: Adevarul

Ce ne trebuie?

• 3 cesti lapte dulce; 
• 1 lingurita sare; 
• 1 lingura unt; 
• 1 ½ ceasca malai ( Cantitatea poate varia in functie de calitatea malaiului si daca este macinat grosier sau mediu ); 
• 200 g branza telemea; 
• 1 ceasca smantana.

Secretul celor mai buni caltabosi! Nu mai face aceasta greseala frecventa!

Portii = 6 

Timp de pregatire = 15 minute 

Timp de fierbere = 15 minute 

1 ceasca = 240 ml.

Motivul pentru care nu ti se incheaga piftia! Toata lumea face aceasta greseala!

Cum se face?

Intr-un ceaun sau oala, incalziti laptele, sarea si 1 lingurita de unt pana incepe sa fiarba. Presarati 1 lingura de malai in lapte. De indata ce laptele incepe sa fiarba din nou, turnati tot restul malaiului dintr-o data si amestecati puternic cu un melesteu sau lingura de lemn aproximativ 1 minut. Apoi adaugati branza si restul de unt. Dati focul mic si continuati sa amestecati cu temei, mereu in aceeasi directie. Veti vedea mamaliga ingrosandu-se si desprinzandu-se de pe marginile ceaunului. Mamaliga ar trebui sa fie gata in 10-15 minute. Scuturati ceaunul si imediat rasturnati pe un platou cald. Taiati in felii si serviti fierbinte. Serviti mamaliga cu un preparat secundar pe baza de carne, peste sau oua, sau cu smantana.

Sursa, sursa foto: Adevarul


Abonează-te pe

Citește și:

Andrei Ştefănescu a divorţat: "După 7 ani de relație, o poveste frumoasă de dragoste și o minunăție de copil, am ajuns la final"

Detalii șocante! Un cântăreț român și-a bătut soția în mijlocul străzii

Oana Radu a făcut un show incendiar… fără sutien, la "Bravo, ai stil! Celebrities!" Cristina Şişcanu a atacat-o dur!

Sfântul Andrei are loc pe data de 30 noiembrie. Ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți?

Cristian Marinescu a vorbit cu părinţii lui, la Puterea Dragostei! Ce au spus aceştia despre frumoasa Aya?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 24 noiembrie 2020! Nativii zodiei Berbec traversează momente grele în viața de cuplu!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri