Cum faci cei mai buni cozonaci. 10 secrete stiute doar de gospodine


Nu vom vorbi despre retete de cozonaci, ci va vom impartasi in schimb cateva secrete pe care doar gospodinele le stiu. Asadar, citeste in continuare daca vrei sa afli cum faci cei mai buni cozonaci.

Inainte sa pregatesti aluatul pentru cozonaci, asigura-te ca este cald in bucatarie si, mai ales, ca toate ingredientele pe care urmeaza sa le utilizezi sunt la temperatura camerei. Spre exemplu, daca folosesti oua abia scoase din frigider sau lapte rece, acestea vor impiedica aluatul cozonacului sa creasca pufos si sa se coaca uniform;

E indicat sa incalzesti putin laptele atunci cand pregatesti maiaua din drojdie, insa ai mare grija ca acesta sa nu fie fierbinte deoarece vei opari drojdia, iar aceasta isi va pierde mare parte din proprietati;

Daca iti doresti un cozonac pufos, foloseste lapte gras si, daca vrei, adauga si cateva linguri de lapte condensat. Grasimea va ajuta zaharul si drojdia sa dospeasca, iar tu vei avea un cozonac la fel de pufos ca in reclame (doar ca mai sanatos);

Daca vrei sa sporesti si mai mult cantitatea de grasime din aluat, adauga o lingura de smantana grasa sau de untura curata;

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Hot

Manuela de la ”Puterea Dragostei” se implică în scandalul Biancăi Comănici! Ce spune despre filmulețele dedicate adulților, cu prietena ei în rolul principal?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri