Vezi mai jos cele mai bune rețete cu avocado de post. Cu ce combini avocado pentru cel mai bun gust.
Avocado este unul dintre cele mai iubite fructe din lume, dar printre cele mai sănătoase fructe. Acesta este recomandat încă din primele luni de viață și merită să fie inclus și în alimentația ta, cât mai repede.
Combinat corect, avocado ajută la slăbit și asigură o mulțime de beneficii organismului. Iată cu ce combini avocado, pentru un gust delicios.
De ce trebuie să incluzi avocado în dieta ta zilnică
În România se găsesc două tipuri de avocado, în formă de pară și avocado rotund. Culoarea poate varia de la negru la verde, spre violet. Cu cât e mai copt, cu atât se închide la culoare. Avocado conține vitaminele A, C, D, E, K, B6, B12 ȘI 25% din doza zilnică de vitamina C.
Avocado are mai mult sodiu ca o banană, dar și avid folic, cu un efect beenfic asupra bolilor inimii. De asemenea, avocado este de ajutor în prevenirea accidentului vascular cerebral, protejează împotriva degenerescenței maculare și a cataractelor și scade colesterolul rău.
Fiind un fruct bogat în calorii, avocado trebuie consumat cu moderație.
Specialiștii recomandă consumul de cel mult trei ori pe săptămână.Pentru 100 de grame de avocado – 167 calorii;
Pentru 200 de grame de avocado – 334 calorii;
Pentru 300 de grame de avocado – 501 calorii.
Cu ce poți combina avocado pentru un gust delicios
Scrambled eggs cu avocado
Pentru această rețetă ai nevoie de:
2 ouă, 1 lingură de smântână, 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, 1 avocado copt, de mărime medie, 1 roșie și brânză cheddar.
Se taie roșia și avocado în cubulețe. se pune tigaia pe foc și se toarnă o lingură de ușei. Se sparg cele două ouă și se amestecă încontinuu, se adaugă iarutul sau smântâna și se amestecă. La final, se adaugă cubulețele de roșii și avocado și se mai lasă câteva secunde. Se condimentează cu sare și piper după gust și se rade brânză pe deasupra. Se consumă fierbinte.
Toast cu avocado și ou poșat
Se poșează un ou, se coc două felii de pâine și se zdrobește un avocado într-o farfurie, amestecând cu sare, piper și zeamă de lămâie după gust. Pasta formată se întinde pe pâine, iar deasupra se pune oul poșat. Se stropește cu puțin ulei de măsșine și se servește.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Toast cu avocado
Pâinea se coace, se face o pastă de avocado cu sare, piper și zeamă de lămâie după gust. pe deasupra feliilor de pâine unse cu această pastă se pot pune ridichi, roșii cherry, brânză, ou fiert sau somon, după gust.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă GUACAMOLE
Omletă cu roșii, brânză și avocado
Bate ouăle până se omogenizează, adaugă brânza și continuă să amesteci. Taie miezul de avocado și roșia în cubulețe și adaugă peste ouăle bătute. Se condimentează cu sare și piper după gust și se pun în tigaie. Se lasă să se gătească bine pe ambele părți.
Guacamole
Guacamole se pregătește din avocado, zeamă de lămâie verde, roșii, coriandru verde, ardei iute, ceapă și usturoi.
Se folosește avocado foarte bine copt. Ai nevoie de:
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă humusul. Cele mai gustoase combinații
2 avocado bine copți
zeama de la 1/2 de lămâie
1 ceapă medie fără semințe și scursă de suc
1/2 ceapă roșie tocată fin
1 cățel de usturoi opțional
puțin ardei tocat iute
sare, piper după gust
coriandru verde sau pătrunjel tocat, după gust.
Se face o pastă din aceste ingrediente și se serveșt cu tortilla chips sau nachos.
Cum alegi cel mai bun avocado
Un avocado copt trebuie apăsat cu degetul în zona unde a fost codița. Daca este moale, atunci este copt. Trebuie să aibă o culoare verde închis și să nu fie vânăt ori maroniu. Fructul trebuie să fie ferm la atingere, iar coaja să fie puțin moale atunci când se palpează. Dacă nu este copt, îl poți pune alături de mere și banane, care vor grăbi coacerea lui. Avocado se taie longitudinal, până la sâmbure. Se mișcă în același timp cele două jumătăți și se desface în două. Se scoate sâmburele cu un cuțit și, cu ajutorul unei limjuri, se scoate miezul și se înlătură coaja. Fructul se poate felia, mărunți sau pasa, după preferință.