Iată cu ce poți înlocui oul în compoziția unei prăjituri.
În perioada postului sau în cazul în care ne hotărâm să renunțăm la produsele de origine animală, trebuie să ne gândim la alternative pentru unul dintre cele mai utilizate ingrediente din gastronomie, oul. Vestea bună este că există pe piață o multitudine de alimente care pot înlocui acest ingredient de origine animală, la fel de bogate în proteine.
Oul este o sursă importantă de proteine, minerale și vitamine, însă aceste elemente pot fi aduse în organism prin fructe, legume, nuci sau chiar semințe, care nu conțin colesterol și facilitează digestia.
Citeste si: DESCOPERĂ: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai
Cât DHA conține un ou
„Un OU poate conține în medie între 10 și 100 mg de DHA-variație mare în funcție de tipul de mâncare. Găina este capabilă să fabrice DHA plecând de la grăsimile Omega 3 prezente în produsele vegetale pe care le consumă: iarbă și/sau semințe de in, rapiță, soia.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe arpacașul. Obține cea mai bună colivă
Cu ce înlocuim ouăle în prăjituri
Banane
Dacă vă este poftă de brioșe, prăjituri sau clătite, dar ați decis să țineți post, puteți înlocui oul din compoziția aluatului cu piureul de banane. Se prepară extrem de ușor, folosind o furculiță sau un blender.
Citeste si: CITEȘTE: 16 mâncăruri rapide și ușor de făcut pentru momentele când ești pe fugă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Semințe de in
Semințele de in sunt extrem de bogate în fibre și proteine vegetale, de aceea pot înlocui cu succes oul din compoziția prăjiturilor, dacă le achizionați sub formă de făină.
Dacă amestecați o lingură de făină din semințe de in cu trei linguri de apă, veți obține echivalentul unui ou. Puteți folosi acest mix pentru a înlocui oul dacă vă doriți să preparați fursecuri, biscuiți dietetici sau clătite de post.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierb urzicile. Cum poți pregăti urzicile în timp util
Tofu
Tofu nu are o aromă puternică, de aceea poate fi folosit cu succes în compoziția prăjiturilor în locul oului, fără a modifica gustul final al preparatului. Pentru a obține textura ideală, este necesar să treceți bucățile de tofu prin blender.
Cu ce înlocuim ouăle în prăjituri
Iaurt de soia
Iaurtul de soia este un alt ingredient perfect pentru a fi folosit pe post de ou în cazul compoziției pentru prăjituri. Astfel că, 60 de grame de iaurt de soia vor fi suficiente pentru a înlocui un ou.
Citeste si: CITEȘTE: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală
Măr ras
Mărul ras, bogat în vitamine, este ingredientul perfect pentru a înlocui oul, având și o aromă aparte. Veți obține clătite de post chiar mai gustoase decât cele clasice. 75 de grame de măr ras vor fi suficiente pentru a înlocui un ou.
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!
Cu ce alte ingrediente putem înlocui oul în rețete
- Un sfert de cană de piure de dovleac
- 4 linguri de aquafaba (apa în care veți fierbe năutul)
- 1 lingură de semințe de chia înmuiate în 5 linguri de apă
- 2 linguri de fulgi de ovăz înmuiați în 5 linguri de apă
- 2 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- 1 lingură cu lecitină de soia
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă