Cât timp se fierbe caracatița. „Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. În Spania este foarte popular acest fel"


Află cum poți obține cea mai gustoasă caracatiță.


In articol:

Ingrediente

1 caracatita de 1- 1.5 kg (congelata) 1 pahar vin alb sec 1/2 pahar apa

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

  Cum se fierbe caracatița

 Cât timp se fierbe caracatița

  1. Decongelați caracatița.
  2. Spălați bine caracatița, tăiați sacul ți curățați ochiul dintre tentacule. Scurgeți apoi caracatița și băgați-o într-o pungă. Va trebui bătută bine cu un ciocan de șnițele.
  3. Spălați-o încă o dată. Dacă o mirosiți, vă veți putea da seama cât de proaspătă este.
    Dacă miroase a apă de mare este perfect, însă dacă miroase a apă din golf (stătută), este posibil să fi fost decongelată în prealabil.
  4. Puneți apa la fiert. Scufundați caracatița ținând-o de cap timp de 15 secunde. Se va scoate și se va mai scufunda o dată după ce apa va atinge punctul de fierbere.
  5. Puneți în tuci (ține foarte bine caldura) vinul și apa (preferabil vin cu aciditate ridicată) și puneți caracatița.
    Puteți adăuga diverse arome (rozmarin, foaie de dafin, coaja de lamaie/portocala). Puneți capacul și lăsați caracatița la cuptorul încins la 150C. Temperatura trebuie setată la 120 de grade după 10 minute. Se va coace în jur de o oră și jumătate. Testați cu o frigăruie partea cea mai groasă a tentaculelor. Daca frigăruia a intrat usor, caracatița este gata.
  6. Opriți cuptorul. Lăsați caracatița să se răcească în apa în care a fiert.
    (astfel ea va continua să fiarbă, devenind moale). Se poate folosi în diverse rețete sau se poate lăsa la frigider peste noapte. Apa în care a fost fiartă devine gelatinoasa la frigider. Caracatița rezistă la frigider timp de 3-4 zile.
  7. A doua zi, trebuie să curățați pielea cu lațul unui cutit.

caracatita reteta

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

Salată cu caracatiță

Ingrediente pentru  8 porţii:

o caracatiţă (de aproximativ 1,5 kg am găsit doar tentacule şi am luat 8 buc mari)

o salată verde( lăptucă)

4 roşii mari

8 castraveţi

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cum și-au făcut apariția socrii Ginei Pistol la nunta vedetei cu Smiley! Mama cântărețului, mai ceva ca vedetele de la Hollywood- radioimpuls.ro

6 fire de ceapă verde

4 fire de usturoi verde

1 caserolă de valeriană (perfectă pentru purificarea organismului)

12 linguri de ulei de măsline( eu am folosit combinat: 6 linguri ulei de măsline şi 6 linguri ulei aromat cu busuioc, usturoi şi lămâie)

4 linguri de zeamă de lămâie

sare

piper

boia iute sau dulce după preferinţa

o lingură ienibahar

o lingură piper

Citeste si: Eliminare surpriză la Bravo, ai stil! Una dintre cele mai apreciate concurente din acest sezon a părăsit competiția- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

o căpăţână usturoi

o ceapă

o ţelină mică

un morcov

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o banană și cum te pot ajuta dacă le adaugi în dieta ta

„Cel mai important este cum se prepară caracatiţa. Am spalat-o bine în mai multe ape am bătut-o( pur şi simplu am aruncat-o de mai multe ori cu putere într-un castron mare) şi am pus-o la fiert cu ienibahar( îl ador), piper, usturoi, ceapă, ţelină morcov( ultimele 6 ingrediente) şi sare.  Am fiert-o 45-50 de minute la foc mic până când am obţinut o textură moale( furculiţa intră uşor în carne) iar pieliţa roz de pe tentacule s-a desprins cu usurinţă. Nu se fierbe prea mult pentru că se întăreste carnea. Am curăţat-o de pieliţă (cu muchia cuţitului). Am tăiat-o rondele( ca în imagine). Se poate servi ca atare (aperitiv) asezonată cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper, boia .  În Spania e foarte popular acest fel. Ăsta este tapas-ul de caracatiţă din meniurile din toată Spania.

Însă eu am ales să fac o salată pentru că e fresh, uşoară, gustoasă şi am putut să hrănesc mai multe guri. Am preparat salata aşa: am spălat bine legumele, am rupt salata verde în bucăţi mai mari, am tăiat roşiile cubuleţe, castraveţii felii (după ce i-am curăţat de coajă), ceapa si usturoiul verde feliuţe de aproximativ o jumătate de cm. Valeriana am folosit-o ca atare după ce am spălat-o bine. Am făcut vinegreta. Am mestecat bine (eu am mixat cu mixerul vertical până când am obţinut un sos omogen) cele 12 linguri de ulei cu cele 4 de zeamă de lămâie, sare şi piper. Am pus salata în boluri, caracatiţa deasupra şi am turnat deasupra vinegreta. Am mai pus puţină boia iute (mie aşa îmi place) doar pe caracatiţă. Minuneeee!!!!”, scrie Elena Lasconi.

Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe sucul de roșii. "Sucul de roșii are o valoare calorică extreme de redusă"

DESCOPERĂ: Cu ce poți mânca ovăzul

Locul unde pleacă Gina și Smiley în luna de miere. E absolut SUPERB, surpriză uriașă - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da" - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Momente romantice, emoții și priviri pătimașe, la prima întâlnire dintre Larisa și George! „A fost cel mai frumos cadou de ziua mea!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți și ce... - kanald.ro

LIVE TEXT | VIDEO | Grevă profesori mai 2023. Ziua decisivă: profesorii refuză oferta făcută de Guvern! Sindicatele cer majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu... - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri