Creme brulee. Invită și prietenii să deguste!

Creme brulee se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Creme brulee. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Creme brulee, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Creme brulee 

Rețeta delicioasă de Creme brulee, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Creme brulee este de 30 de minute 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Rețeta de Creme brulee este pentru 4 persoane 

Creme brulee [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Ingrediente – Creme brulee 

  •  1 L de lapte, la temperatura camerei 
  • 10 ouă 
  • un praf de sare 
  • 250 g de zahăr, pentru crema de ouă 
  • 250 g de zahăr, pentru caramel 
  • o esență de vanilie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Creme brulee [Sursa foto: freepik]

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Creme brulee 

  1. în primul și în primul rând, ne vom ocupa de prepararea siropului de caramel. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem zahărul, cel pentru caramel, într-o oală de dimensiuni mai mari, moment în care vom porni focul la mediu. Zahărul se va topi până vom obține o nuanță mai aurie. Odată ce zahărul este complet topit, vom stinge focul și îl vom transfera în câteva vase Ca cele pentru budincă, în mod egal, vase pe care le vom introduce în cuptorul preîncălzit la 150 °C, timp de aproximativ 15 minute. 
  2. După acest interval de timp, vom scoate vasele din cuptor, și le vom roti astfel încât caramelul să ajungă pe pereții acestuia, cam jumătate din suprafața sa. Vasele se lasă deoparte, la temperatura camerei, moment în care caramelul se va răci. 
  3. În continuare, tot ce trebuie să facem este să luăm mixerul sau telul, pentru a amesteca într-un bol de dimensiuni mai mari ouăle timp de aproximativ câteva secunde pentru a se omogeniza. Odată făcute spumă, peste o vom adăuga și sarea, zahărul, și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente, se vor mixa timp de aproximativ un minut. Atenție însă! Nu este nevoie ca ouăle să fie bătute astfel încât să obținem un amestec albicios, ci atât cât le pregătim și atunci când preparăm o omletă. De asemenea, tot acum vom adăuga și laptele rece pe care îl vom mai mixa și pe el timp de aproximativ un minut, însă la viteză medie. 
  4. Odată terminat acest aspect, pentru a nu avea cocoloașe în compoziția noastră, vom strecura amestecul printr-o sită destul de deasă. Ulterior, compoziția de ou zahăr și lapte se va turna în vasele cu caramelul rece, în mod egal. 
  5. În continuare, trebuie ca vasele în care se află crema de zahăr ars să se așeze într-o altă tavă de cuptor adâncă virgule dreptunghiulară, în care am pus până la jumătatea sa, apă rece. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit, la 150 °C, pentru a se coace timp de aproximativ o oră. 
  6. După acest interval de timp, crema noastră de zahăr ars este gata, motiv pentru care o vom scoate din cuptor, pentru a le lăsa să se răcească în tava cu apă, până ajung la temperatura camerei. Odată răcite, le vom pune în frigider și le vom lăsa acolo până a 2-a zi sau cel puțin 4 ore. Pofta bună! 

 
Creme brulee [Sursa foto: freepik]

 

Sfaturi pentru rețeta de Creme brulee 

  • caramelul nu trebuie amestecat niciodată în timpul gătirii. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Artiștii de muzică populară, îndurerați de cumplita veste că Ion Drăgan s-a stins din viață. Mesajele curg în mediul online, alături de fotografii cu artistul: “A încremenit...Crăciunul!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate