Crema de ciocolata cu merisoare in alcool! Desertul perfect de weeekend!

Crema de ciocolata cu merisoare in alcool! Desertul perfect de weeekend!

Vrei sa incerci o reteta delicioasa si foarte simpla? Iata cat este de buna!

 

Ingrediente
2 oua, albusul si galbenusul separate
110g zahar pudra
100g ciocolata neagra topita, racita la temperatura camerei
300ml de smantana pentru frisca batuta
1 lingurita de extract de vanilie
Jumatate de lingurita de nucsoara proaspat rasa
75g merisoare deshidratate
125ml de lichior de portocale
Mod de preparare
1. Bate albusurile de ou cu un mixer electric pana cand sunt moi. Adauga treptata zaharul, cate o lingura, si bate pana cand obtii o spune ferma. Adauga galbenusurile, cate unul pe rand. Apoi incorporeaza ciocolata si bate pana cand se combina totul.
2. Intr-un vas separat, bate frisca impreuna cu vanilia si scortisoara. Incorporeaza in amestecul de ciocolata. Imparte in patru pahare, acopera si pune la frigider 30 de minute.
3. Intre timp, pune merisoarele si lichiorul intr-un vas mic, pe foc mediu. Adu la punctul de fierbere, apoi indeparteaza. Lasa sa stea la temperatura camerei timp de 20 de minunte.
4. Pentru servire, presara merisoarele si putin lichior peste crema de ciocolata.
Sursa
Sursa foto: Andy Lewis

Ingrediente

2 oua, albusul si galbenusul separate
110g zahar pudra
100g ciocolata neagra topita, racita la temperatura camerei
300ml de smantana pentru frisca batuta
1 lingurita de extract de vanilie
Jumatate de lingurita de nucsoara proaspat rasa
75g merisoare deshidratate
125ml de lichior de portocale

Mod de preparare


1.

Bate albusurile de ou cu un mixer electric pana cand sunt moi. Adauga treptata zaharul, cate o lingura, si bate pana cand obtii o spune ferma. Adauga galbenusurile, cate unul pe rand. Apoi incorporeaza ciocolata si bate pana cand se combina totul.

2. Intr-un vas separat, bate frisca impreuna cu vanilia si scortisoara. Incorporeaza in amestecul de ciocolata. Imparte in patru pahare, acopera si pune la frigider 30 de minute.

3. Intre timp, pune merisoarele si lichiorul intr-un vas mic, pe foc mediu. Adu la punctul de fierbere, apoi indeparteaza. Lasa sa stea la temperatura camerei timp de 20 de minunte.

4. Pentru servire, presara merisoarele si putin lichior peste crema de ciocolata.

Sursa
Sursa foto: Andy Lewis

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Motivul pentru care Daniela Sterp nu și-a luat fiica în Laponia. Ce le răspunde soția artistului celor care au întrebat-o de ea: „Oare merită să o chinui, doar să o plimb, să fie prezentă?”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere