Vrei sa incerci o reteta delicioasa si foarte simpla? Iata cat este de buna!
Ingrediente
2 oua, albusul si galbenusul separate
110g zahar pudra
100g ciocolata neagra topita, racita la temperatura camerei
300ml de smantana pentru
1 lingurita de extract de vanilie
Jumatate de lingurita de nucsoara proaspat rasa
75g merisoare deshidratate
125ml de lichior de portocale
Mod de preparare
1. Bate albusurile de ou cu un mixer electric pana cand sunt moi. Adauga treptata zaharul, cate o lingura, si bate pana cand obtii o spune ferma. Adauga galbenusurile, cate unul pe rand. Apoi incorporeaza ciocolata si bate pana cand se combina totul.
2. Intr-un vas separat, bate frisca impreuna cu vanilia si scortisoara. Incorporeaza in amestecul de ciocolata. Imparte in patru pahare, acopera si pune la frigider 30 de minute.
3. Intre timp, pune merisoarele si lichiorul intr-un vas mic, pe foc mediu. Adu la punctul de fierbere, apoi indeparteaza. Lasa sa stea la temperatura camerei timp de 20 de minunte.
4. Pentru servire, presara merisoarele si putin lichior peste crema de ciocolata.
Sursa
Sursa foto: Andy Lewis
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro