Cozonac pufos cu mac - Reteta pentru incepatoare

Cozonac pufos cu mac - Reteta pentru incepatoare

Cozonacii cu mac sunt printre cei mai populari datorita umpluturii deosebite.

Ingrediente

500 grame faina

Un cub de drojdie proaspata

70 grame zahar

Un ou

150 grame unt

Un praf de sare

250 ml apa calduta

Pentru umplutura

500 grame mac

50 grame unt

50 grame stafiide

50 grame nuca macinata

Un ou

Pentru glazura

200 grame zahar pudra

20 ml rom

Mod de preparare

Drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta. Faina se pune pe un blat de lucru, se face in mijloc o gropita unde se pune amestecul de drojdie, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul. Cand aluatul devine elastic se pune intr-un vas, se acopera si se lasa la crescut timp de o ora.

Citeste continuarea pe Mooza.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Paste raw-vegan! Cum sa prepari pasca, drob sau cozonac fara coacere - VIDEO

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Drob, salata, cozonac si oua rosii? Ia-ti gandul! Cate oua mancam de Paste fara sa ne imbolnavim

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!