Cozonac baban ardelenesc cu multa nuca! Descopera secretul gospodinelor din Transilvania


Cozonacul baban ardelenesc cu multa nuca este perfect pentru Paste! Descopera secretul gospodinelor din Transilvania.

Ingrediente:
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri + un ou intreg
- 100 g unt
- 50 g unt + 50 ml ulei
- 175 g zahar
- un pachet drojdie uscata 7 g
- 50 g stafide
- 1 lingurita rom
- vanilie
- coaja de lamaie
- de portocala

Pentru umplutura de nuca :
- spuma 2 albusuri
- 50 g zahar
- 1 lingurita rom
- 200 g nuci macinate

Preparare:

Preparare etapa 1 - Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 1: Topim zaharul in laptele caldut, peste el punem untul topit si racit si apoi ouale batute cu un praf de sare, vanilia si coaja de portocala si lamaie.

Preparare etapa 2 - Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 2: Pune toate ingredientele intr-masina de paine sau un robot.
După adauga faina cernuta si drojdia uscata cele mai lichide.
Dupa ce aceasta si-a terminat programul din aluat formam doua gramezi pe care le intindem cu mana .

Preparare etapa 3 - Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 3: În aluat nucă crema întins alerga abundente şi formează o rola, doar pentru a face a doua minge aluat.

Preparare etapa 4 - Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 4: Faceti o panglica de trei, formand trei mingi de aluat umplute cremă.

Preparare etapa 5 - Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 5: Aceste două role interconectate acestea, a pus tort în tigaie cu hârtie pergament, Perie cu gălbenuş de ou si se presara cu susan sau mac seminţe.

Preparare etapa 6 - Cozonac cu nuca si cacaoEtapa 6: Să să crească timp de aproximativ 30 de minute, puneţi tava în cuptor la 40 de grade. Se coc in cuptorul incins 35-45 minute, scazand treptat temperatura de la 220 grade la 180-190 grade.

Etapa 7: Se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Mama Alexandrei Măceșanu, mărturisire sfâșietoare la ”Asta-i România!” ”Aștept ca Dumnezeu să mi-o aducă la poartă! Copilul meu nu e mort”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri