Cornulete romanesti - Reteta rapida


Cornulete romanesti - Reteta rapida

Ai pofta de un desert romanesc exact ca la bunica acasa? Incearca sa prepari reteta aceasta de cornulete fragede.

Ingrediente:

1 pachet margarina
nuci sau rahat pentru umplutura
faina cu praf de copt
zahar pudra
scortisoara
sare

Mod de preparare:


Daca folositi faina obisnuita, trebuie sa adaugati 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.
Amestecati margarina cu un varf de sare si adaugati treptat faina cernuta, pana obtineti un aluat tare si omogen.
Intindeti o foaie nu prea groasa, pe care o taiati in patrate cu latura de circa 5 cm. Pe fiecare bucata de aluat, puneti nuca pisata amestecata cu zahar pudra sau o bucata mica de rahat, apoi rulati aluatul, pentru a forma cornuletele.
In nuca puteti pune si putin praf de scortisoara.
Asezati cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
Le coaceti bine, la un foc potrivit.


Dupa ce s-au copt, le tavaliti fierbinti in zahar pudra.

Sursa: culinar.bzi.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

”Mi-a zis să iau o pastilă, să mă sinucid!”. Cine face acuzații grave la adresa lui Ilie Năstase

Cât timp se poate păstra ciorba la frigider. Ce greșeală fac gospodinele

Oana Moșneagu a împlinit 32 de ani. Ce mesaj i-a transmis iubitul ei, Vlad Gherman

5 filme de comedie pe care să le vezi în vacanța de vară cu familia

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Delia, trupa Taxi, Mario Fesh şi Kaira, pe scena „Trofeului Tinereții“ Amara 2022, la a 54-a ediție a evenimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri