Clătitele umplute cu carne de pui și ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite umplute cu carne de pui și ciuperci.
Rețetă de Clătite umplute cu carne de pui și ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Cheesecake cu ciocolată. Pentru un gust acrișor, adaugă și fructe de pădure!
Citește și: Clătite americane cu frișcă și fructe proaspete. O simfonie a aromelor și prospețimii!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru umplutura
- 2 bucăți de piept de pui
- 3 cepe
- 5 ciuperci mai mari
- 7 linguri suc de roșii, opțional
- 250 g de cașcaval
- 5 linguri de ulei
- 3 oua
- 6 linguri de smântână sau iaurt
- sare
- Piper negru măcinat
Ingrediente pentru clătite
- 350 g de faina
- 1 cana si jumătate de lapte
- 1 cana si jumătate de apa minerala
- 3 oua
- sare
- ulei
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Ceapa se spală, se scoate coaja și se taie mărunt. Ciupercile trebuie curățate, spălate și tăiate în bucăți. Se spală și se taie pieptul de pui. Răzătoarea mare este folosită pentru a rade cașcavalul. Se pune ulei într-o tigaie și se călește ceapa. Se adaugă și ciupercile, se adaugă sare și piper și se mai lasă pe foc timp de cinci minute pentru ca zeama lor să scadă.
- Putem pune făina, ouăle și sarea într-un vas și trebuie să le amestecăm bine. După ce adăugam laptele și apa minerală, amestecăm bine până când se duc toate cocoloașele de făină. Pentru a face clătite pufoase, lăsăm compoziția de clătite la frigider, să se odihnească, timp de 30 de minute.
- Ungem o tigaie cu puțin ulei și apoi turnăm aluat în ea cu un polonic, rotind-o repede, astfel încât aluatul să se întindă pe toată suprafața ei. Lăsăm clătita să se coacă bine pe o parte, desprindem ușor marginile cu un cuțit, apoi o întoarcem pe cealaltă parte săltând tigaia sau cu un cuțit lat. Până când clătitele sunt toate gata, procedăm la fel și cu restul de aluat.
- Un vas termorezistent se ia și se unge cu ulei. Se iau clătitele, se umplu cu amestecul de ceapă, ciuperci și piept de pui, apoi se presară puțin cașcaval deasupra și se împăturesc. După ce toate clătitele au fost umplute, le puneți împreună în tavă. Se poate adăuga suc de roșii fie între clătite, fie în tavă. Se bat ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna sau iaurtul și se amestecă bine. Se toarnă amestecul pe clătite și se presară cașcaval ras deasupra. Se pune tava în cuptorul încins timp de 30 de minute sau până când compoziția s-a închegat și cașcavalul s-a făcut frumos rumen.
- După acest pas, vom scoate tava din cuptor, ulterior și clătitele noastre din tavă, ia rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.