Clatitele preparate pe baza de maioneza se deosebesc prin gust original si culoare frumoasa. Folosind putine ingrediente, veti prepara usor clatite delicioase, care vor fi pe placul adultilor si copiilor. Aceste clatite sunt subtiri, foarte gingase si aromate si pot fi servite cu dulceata, gem, miere sau smantana. Savurati-le cu placere!
INGREDIENTE:
2 oua
2 linguri de maioneza
2 linguri de zahar
0.5 lingurita de vanilie
0.5 lingurita de praf de copt
0.5 lingurita de sare
2 linguri de ulei
0.5 l de apa fiarta calda
9 linguri de faina
MOD DE PREPARARE:
Bateti ouale intr-un bol, adaugati maioneza, presarati zaharul, sarea, praful de copt, vanilia, turnati apa calda, presarati faina cernuta, adaugati uleiul si amestecati toate ingredientele.
Citeşte continuarea pe CulinarBZI.

Cum se prepară cele mai PUFOASE clătite de post
INGREDIENTE
200 g făină
3 linguri zahăr (brun, de preferat)
1 linguriţă praf de copt
1 lingură ulei
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2 fiole esenţă de vanilie
*375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)
MOD DE PREPARARE
O să adori clătitele astea! Sunt atât de pufoase, de aromate şi de gustoase încât o să îţi fie tare greu să le împarţi şi cu ceilalţi! Cele mai bune clătite de post pe care le-ai mâncat vreodată, datorită ultimului ingredient… secret!
Exact ca la clătitele obişnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare şi apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îţi vor ieşi, în total, aproximativ 15 bucăţi).
Prăjeşte fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.
Se servesc cu gem, dulceaţă, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.