Clafoutis cu vișine sau cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Clafoutis cu vișine
Rețetă de Clafoutis cu vișine sau cireșe
Rețeta delicioasă de Clafoutis cu vișine sau cireșe, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Clafoutis cu vișine sau cireșe este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Clafoutis cu vișine sau cireșe este pentru 6 persoane
Ingrediente – Clafoutis cu vișine sau cireșe
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 250 ml de lapte, la temperatura camerei
- 100 g de făină
- 50 g de unt topit
- 100 g de zahăr granulat
- 500 g de vișine sau cireșe proaspete sau congelate
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Ce se întâmplă dacă pui oțet peste piureul de cartofi. Bucătarii pricepuți folosesc acest truc
Mod de preparare- Clafoutis cu vișine sau cireșe
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de clafoutis cu vișine sau cireșe, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C.
- Separat, într-un bol vom topi untul, pentru început, iar în continuare vom pregăti o tavă de cuptor termorezistentă, pe care o vom unge cu puțin unt, iar deasupra vom presăra și puțin zahăr, pe întreaga sa suprafață, chiar și pe pereți.
- În tavă vom adăuga vișinele sau cireșele, în funcție de fructele alese, din loc în loc, astfel încât să acoperim toată suprafața tăvii sau cât mai mult din ea.
- În continuare, cu un preparat și aluatul pentru desertul nostru de astăzi. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ouăle, la temperatura camerei, laptele, la temperatura camerei, făină, untul pe care l-am topit, dar și zahărul. Toate aceste ingrediente se vor mixa cu ajutorul unui blender de mână timp de aproximativ 30 de secunde. Compoziția rezultată se va turna peste fructele din tavă, pentru ca ulterior aceasta să se introducă în cuptor timp de aproximativ o oră sau până când vom observa desertul nostru începe să se rumenească ușor. În cazul în care alegeți să utilizați fructe proaspete, tava se va lăsa în cuptor doar 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, cu puțin zahăr pudră presărat deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!