Dieta de slăbit cu castraveți. „Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant"

Dieta de slăbit cu castraveți. Cum poti slabi 6 kg în 14 zile
Dieta de slăbit cu castraveți. „Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant"

Află cum poți scăpa de kilogramele în plus cu ajutorul dietei pe bază de castraveți.

Așa cum probabil intuiți, dieta cu castraveți se bazează pe consumul unui ingredient de bază…castravetele. Regula pe care trebuie să o respectați în cadrul acestui regim este extrem de simplă: când îți este foame, mănânci un castravete!

Dieta pe bază de castraveți este destul de restrictivă, de aceea trebuie ținută timp de maxim 2 săptămâni. În funcție de metabolismul pe care îl aveți, puteți pierde între 7 și 14 kilograme în doar 14 zile.

Ce este dieta cu castraveți

Acest tip de regim te poate ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus, întrucât se bazează pe un ingredient foarte sărac în calorii, castravetele.

Citeste si:|| DESCOPERA|| Dieta Dash- meniu săptămânal. Cum poti slăbi sănătos

Datorită numărului redus de calorii pe care îl conțin, poți să consumi castraveți în cantități destul de mari și să rămâi în deficit caloric.

„Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, însă cel mai mare merit al lor este că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. 

Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Deși majoritatea dintre noi elimină coaja, castravetele trebuie consumat cu tot cu coajă, fiindcă aceasta conține multe dintre aceste substanțe nutritive.

Atenție însă la spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese. În general, orice legumă sau fruct trebuie să stea cel puțin 1 minut sub un jet puternic de apă și să frecăm ușor coaja pentru a încuraja eliminarea acestor substanțe”, spune Dr. Madalina Craciun, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie.

Dieta de slăbit cu castraveți

Citeste si: Cura de slăbire cu grâu fiert. Slăbește până la 4 kg în 3 zile

Iată cum poate arăta meniul pentru o zi:

Mic dejun: omletă sau două ouă fierte, condimentate cu sare și piper, o salată de castraveți

Gustare: 1-2 castraveți

Pranz: salată de roșii și castraveți+ o linguriță de ulei de masline sau o salată de castraveți cu brânză de vaci

Gustare: un castravete sau un măr verde

Cina: file de somon și salată de castraveți

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Dieta de 1200 calorii. Cum poți slăbi rapid

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Alimente permise în dieta cu castraveți

Dieta pe bază de castraveți presupune un meniu restrictiv, însă, dacă ești inventiv, poți obține combinații de-a dreptul delicioase având ca ingredient principal castravetele.

„Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant. Dacă mănânci un castravele mediu, e ca și cum ai bea jumătate de pahar cu apă. Iar tot acest lichid îți va curăța rinichii și vezica urinară, va preveni formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare.

Castraveții trebuie consumați în special vara, atunci când organismul nostru are nevoie de mai multă hidratare. Îi poți adăuga în salate, în sucuri și smoothie-uri, dar îi poți mânca și pe post de gustare, sub formă de bastonașe peste care adaugi 2-3 picături de lămâie”, explică Dr. Madalina Craciun, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie.

Dacă începeți dieta cu castraveți, nu trebuie să consumați dulciuri, băuturi îndulcite sau alcool.

Citeste si: Cum slăbești 7 kilograme cu dieta MAYO. „Prima fază este cea de slăbire intensivă și durează două săptămâni"

Exemple de meniuri pentru dieta cu castraveți

Exemplu meniu 1

La micul dejun: un shake de castraveți sau o salată de castraveți

La gustare: un fruct(măr sau piersică)

La prânz: o salată de castraveți și o felie de pâine prăjită (neagră);

La gustare: un shake de castraveți;

La cină: 300 de grame de fructe (alegeți orice fruct, în afară de banane sau mango)

Exemplu meniu 2

Micul dejun: o felie de șuncă și o felie de pâine din făină integrală, o salată de castraveți și o cană de ceai fără zahăr

Gustare: suc de castraveți

Prânz: 1 ou, o salată de castraveți și o felie de pâine din făină integrală sau supă cremă de castraveți

Gustare: suc de castraveți sau suc de fructe (preparat în casă)

Cină: salată de castraveți

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Citeste si:|| DESCOPERA|| Dieta cu sare amară. Cum poți slăbi până la 5 kilograme

Exemplu meniu 3

Micul dejun: un iaurt degresat, o felie de pâine graham, 2 castraveți medii.

Gustare: 1 castravete

Prânz: cremă de brânză, castraveți, ceapă, mărar și 2 felii de pâine integrală sau piept de pui la grătar și o salată de castraveți

Gustare: suc de castraveți

Cină: salată de castraveți

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| Dieta de îngrășare. Ce trebuie să mănânci ca să iei în greutate

Rețetă salată de castraveți

Pentru a prepara o salată delicioasă de castraveți, aveți nevoie de 400 de grame de castraveți și două linguri de iaurt (sub 5% grăsime). Puteți adăuga şi usturoi, ceapă verde sau alte verdețuri, în funcție de preferințe.

Shake de castraveți

Puneți într-un blender un castravete, necurățat de coajă, spanac şi un măr verde. Puteți adăuga şi ghimbir proaspăt, nuci sau migdale. Mixați toate ingredientele. Shake-ul trebuie consumat proaspăt pentru a-și păstra toate propietăţile nutritive.

castraveti beneficii

Citeste si: Cura de slăbire cu oțet de mere. „Oțetul de mere este un remediu, pe care oamenii l-au folosit de secole atât în bucătărie, cât și în medicină"

Beneficiile consumului de castraveți

„Bogat în fibre, castravetele reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac. Substanțele din compoziția sa pot alcaliniza mediul din stomac, făcându-l mai puțin acid și reducând simptomele gastritei sau ulcerului gastric. În plus, castraveții pot trata și constipația, dacă sunt consumați regulat cruzi sau sub formă de suc.

Castraveții echilibrează nivelul glicemiei și simulează producția de insulină. Au un efect moderat și asupra tensiunii arteriale, pe care o pot menține în limite normale. Nu în ultimul rând, castravetele are și efect antiseptic, în special pentru cavitatea bucală și tractul digestiv, unde elimină bacteriile dăunătoare. Dacă ați mâncat ceapă sau usturoi, puteți ronțăi un castravete, fiindcă va elimina parțial mirosul neplăcut.

O veste care s-ar putea să vă bucure este că un consum regulat de castraveți vă poate ajuta să slăbiți. Cruzi, murați sau sub formă de suc, vă vor tăia pofta de mâncare, vă vor hidrata și vor încuraja activitatea metabolică de ardere a grăsimilor”, explică Dr. Madalina Craciun, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie.

Citeste si:|| ÎNCEARCĂ|| Cura de slăbire cu cireșe. Slăbește 5 kg în 7 zile



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Dieta cu OUĂ. "Ouăle întregi sunt o sursă de luteină şi zeaxantină"

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies