Ciorbă rece cu legume și kefir. Un alt fel de ciorbă, cunoscută sub numele de Okroshka!

supa rece de vara

Ciorbă rece cu legume și kefir

Ciorba rece cu legume și kefir se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ciorbă

rece cu legume și kefir. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Ciorbă rece cu legume și kefir, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Ciorbă rece cu legume și kefir 

Rețeta delicioasă de Ciorbă rece cu legume și kefir, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ciorbă rece cu legume și kefir este de 30 de minute 

Citește și: Pește prăjit cu cartofi natur și mazăre. O cină delicioasă și ușor de preparat!

retete de ciorba
Ciorbă rece cu legume și kefir[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Rețeta de ciorbă de oase a Ioanei Ginghină! Vedeta a pregătit preparatul pentru iubitul său și le-a împărtășit fanilor secretele sale culinare

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o ora 

Rețeta de Ciorbă rece cu legume și kefir este pentru 4 persoane 

retete de mancare gatita
Ciorbă rece cu legume și kefir[Sursa foto: freepik]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Ingrediente – Ciorbă rece cu legume și kefir 

  • 2 cartofi 
  • 2 castraveți 
  • 100 g ridichi 
  • 2 legături de ceapă verde 
  • O legătură de mărar 
  • 3 ouă, la temperatura camerei 
  • 300 g carne de vită fiartă 
  • 450 ml kefir, la temperatura camerei 
  • 300 ml apă rece 
  • O jumătate de lămâie 
  • Sare 
  • Piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea

acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru masa de pranz
Ciorbă rece cu legume și kefir[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Ciorbă rece cu legume și kefir 

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețeta de ciorbă rece cu legume și kefir, este să începeți prin a spăla castraveții, ulterior, îi vom și tăia, în cuburi mici, aspect
    pe acre îl vom face și în ceea ce privește ridichiile. Astfel, le vom spăla și pe ele bine, sub un jet de apă rece, ulterior le vom usca, și le vom tăia, tot în cuburi mici, imediat ce le-am îndepărtat cozile și fructele. 
  2. În continuare, tot ce trebuie să facem este să ne ocupăm de tăierea cepei și a legăturii de mărar. Așadar, vom lua ceapa verde și o vom tăia cât mai fin cu putință, iar ulterior, exact același lucru vom face și în ceea ce privește legătura de mărar. 
  3. A venit momentul să ne ocupăm și de prepararea bucății de carne de vită. Așadar, așa cum am precizat în secțiune de “Ingrediente”, carnea trebuie să fie deja fiartă. În cazul în care nu ați fiert-o până la acest pas, vă puteți ocupa de acest aspect acum. 
  4. Odată ce carnea de vită este fiartă, tot ce trebuie să facem momentan, cu ea, este să o tăiem și pe ea în cuburi mici. Fierbem și ouăle, tari, urmând să le răcim, pentru ca mai apoi să le tăiem tot în cubulețe mici și pe ele. Același lucru se va întâmpla și cu cartofii, pe care îi vom spăla bine, îi vom curăța de coajă și îi vom tăia, de asemenea, tot în cuburi mici.  
  5. După cum ați putut observa, secretul pentru această delicioasă rețetă de ciorbă rece cu legume și kefir, constă în tăierea ingredientelor la aceeași dimensiune, în acest caz, cuburi mici. Acum că toate ingredientele noastre sunt pregătite, ne vom continua rețeta. 
  6. Așadar, vom începe prin a pune legumele pe care le-am tăiat în prealabil, atât carnea, cât și ouăle, într-un bol de dimensiuni mai mari, moment în care le vom și amesteca bine împreună. Odată făcut acest pas, vom turna și kefirul deasupra lor. Amestecăm bine, pentru că odată ce acesta a ajuns pe întreaga suprafață a ingredientelor din bol, să adăugăm și apa rece, dar și zeama de la jumătatea de lămâie, pe care am stors-o în prealabil. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat, după gust și mai amestecăm încă o dată preparatul nostru.  
  7. Atenție însă! În cazul în care observați că este mult prea groasă, mai puteți adăuga apă, astfel încât să ajungă la consistența dorită, iar după acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit! Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Panna Cotta de vanilie. O nouă idee răcoritoare de desert!

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies