Chiftelele de pui servite cu lipie si sos alb se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de chiftele de pui servite cu lipie si sos alb.
Rețetă de Chiftele de pui servite cu lipie si sos alb
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pui la cuptor cu cartofi. O rețetă potrivită pentru o duminică în familie!
Citește și: Pui umplut la cuptor. Umple masă de sărbători numai cu bunătăți!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru chiftele
- 1 kg și jumătate de carne tocată de pui
- o ceapă roșie tăiată mărunt
- o mână de coriandru verde sau pătrunjel verde, tăiat mărunt
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- o lingură de ghimbir proaspăt răzuit fin
- o linguriță de pudră de coriandru
- 1/2 de linguriță de pudră de scorțișoară
- 1/2 de linguriță de pudră de chimion
- o linguriță de paprika iute sau dulce, după preferințe
- 1/4 de linguriță de nucșoară
- piper negru măcinat
- sare de mare
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de sodiu
ingrediente pentru sosul alb
- 5 linguri de iaurt grecesc
- o linguriță de pastă de ardei iute, la alegere
- 2 căței de usturoi pisați foarte bine
- Sare
ingrediente pentru servire
- Lipie
- Salată verde sau salată rucola
- castraveți
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin prepararea chiftelelor. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga carnea tocată de pui, în prealabil, ceapa roșie, mâna de coriandru verde sau pătrunjel verde, în funcție de ceea ce ați ales, căței de usturoi, toate acestea fiind tocate mărunt virgula alături de care vom adăuga și următoarele condimente: ghimbir proaspăt răzuit, pudra de coriandru, pudră de scorțișoară, pudră de chimion, paprika iute sau dulce, în funcție de preferințe, nucșoară, piper negru măcinat, după gust, sare de mare, după gust, iar în cele din urmă și bicarbonatul de sodiu.
- Așadar, odată ce am adăugat toate ingredientele necesare pentru chiftelele noastre de pui, în același bol, ne-a mai rămas doar să le amestecăm foarte bine. Astfel, odată ce am trecut de acest pas, vom lăsa puțin preparatul deoparte, iar imediat apoi vom începe să formăm chiftelele noastre de pui. În acest caz, în funcție de preferințe, veți alege ca aceste chifteluțe de pui să fie formate fie într-o formă rotundă, fie într-o formă mai ovală, în funcție de cum vă doriți.
- Odată ce am format toate chifteluțele noastre din î ntreaga compoziție pe care o avem, mai rămâne doar să le prăjim. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, sau chiar de un grătar, în funcție de preferințe, în care le vom prăji, cu puțin ulei sau chiar deloc, în funcție de tigaia pe care o aveți. Chiftelele trebuie să fie prăjite timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Imediat după acest pas, chiftelele de pui se vor pune pe un platou separat și se vor mai lăsa puțin la răcit, în timp ce pregătim și sosul nostru alb.
- Așadar, sosul nostru al se va prepara foarte repede, pentru că tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga iaurtul grecesc, pasta de ardei iute, în cazul în care o alegeți, dar și cățeii de usturoi pisați foarte bine, și condimentăm cu sare după gust. Toate ingredientele se amestecă, iar sosul nostru este deja gata.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să asamblăm și preparatul. Așadar, alegem câteva lipii, așezăm salată verde sau rucola, în funcție de alegerea făcută, câteva felii de castravete proaspăt, introducem și câteva chiftele în lipia noastră, iar peste tot adăugăm și sosul nostru alb, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.