Chiftele de hrișcă, rețeta pregătită de părintele Mina. “O rețetă foarte simplă. Se pot servi cu piure de cartofi și cu puțin sos.”

Chiftele de hrișcă, rețeta pregătită de părintele Mina. “O rețetă foarte simplă. Se pot servi cu piure de cartofi și cu puțin sos.”
Chiftele de hrișcă, rețeta pregătită de părintele Mina. “O rețetă foarte simplă. Se pot servi cu piure de cartofi și cu puțin sos.”

Părintele Mina a pregătit chiftele de hrișcă și a prezentat toate ingredientele de care are nevoie.

O rețetă delicioasă de chiftele din hrișcă vine din partea părintelui Mina, care a explicat de ce avem nevoie pentru a o pregăti.

Ingrediente:

  • 300 g hrișcă
  • 2 cepe mari
  • 2 roșii mari
  • 150-200 g pesmet
  • 100 g făină de grâu
  • 2 căpățâni usturoi
  • 1-2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper negru
  • 1 linguriță boia de ardei dulce

Părintele

Mina a venit în ajutorul iubitorilor de gastronomie, mai ales pentru cei care vor să înlocuiască chiftelele din carne cu o alternative sănătoasă, astfel că a explicat, pas cu pas, cum pregătește chiftelele din hrișcă.

“Avem de gând să vă arătăm o rețetă foarte simplă. Rețeta aceasta de hrișcă este binevenită tuturor celor care au intoleranță la gluten, tuturor celor care duc lipsă de minerale, tuturor celor care vor mâncare cu un indice glicemic mai mic sau tuturor celor care nu consumă carne sau nu consumă pește.

Rețeta este în felul următor. Înainte de a ne apuca de hrișcă, pentru a câștiga timp, vom pune două roșii în apă fiartă să clocotească măcar 5 minute ca să le putem curăța de pielițe. Vom tăia roșiile în patru, nu de tot, ca să ne vină ușor și lăsăm din momentul în care clocotește apa 50 de minute.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

După ce am văzut că sunt suficient de fierte, dăm oala de pe foc, le luăm și le vom lăsa la răcit. Aici avem 300 de g de hrișcă pusă la înmuiat și lăsată la înmuiat 18 ore. Vom scurge apa. Hrișca este un aliment mai puțin cunoscut la noi, nu foarte popular, dar el are foarte multe beneficii. Vom adăuga la compoziție și puțin usturoi, câțiva căței, cam o căpățână, două.

Unii pun mai mult, alții mai puțin. Eu pun mai mult. Aroma de usturoi este benefică tuturor. Vom pune și două cepe tot așa tăiate mărunt, după ce am decojit roșiile, vedeți cum arată, le vom pune în blender pentru a lega. Există două variante.”,
a spus părintele Mina.

Modul de preparare al chiftelelor cu hrișcă

Citește și: Rețeta de ciulama de hribi, de la Mănăstirea Botoș! Află de ce nu se folosește și făină: "Putem pune usturoiul, și smântâna spre sfârșit, când deja hribul începe să-și taie din textură."

Citește și: Rețeta de gomboți cu prune, de post, pregătită de Maica Ecaterina! Află cum își pot păstra gustul: "În pesmet adăugăm un pic de zahăr și puțină scorțișoară!"

Citește și: Gagea, replici dure la adresa Alexandrei: „Eu ca ea o să am 100”. Fostul concurent de la „Casa iubirii” a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre relația lui cu bruneta- kanald.ro

Citește și: Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit- stirilekanald.ro

Din compoziția chiftelelor cu hrișcă nu lipsesc nici condimentele după bunul plac, astfel că adaugă boia, piper, pătrunjel și sare. Există două variante prin care poate fi realizată compoziția: cu roșii sau cu cartofi. Aceste chiftele pot fi gătite la cuptor sau prăjite în tigaie. “Există varianta cu roșii pe care eu o prefer pentru că punând roșii sunt mai estetice și există varianta cu cartofi.

Cartofi fierți, făcuți piure și puși aici. După ce am adăugat roșiile, vom pune și două, trei linguri de pesmet. La urmă vom pune și o linguriță de sare și vom începe să învârtim. În compoziție punem o linguriță de piper, eu mai adaug și boia de ardei dulce, dar fiecare poate să-și pună condimente după placul său. Eu voi pune și niște pătrunjel. Ca să se închege, să se lege foarte bine compoziția, vom pune și făină. Eu pun momentan două linguri până obțin compoziția de care am nevoie. Dacă vedem că se fărâmă, mai adăugăm.

Este important să nu fie nici prea multă făină și nici prea mult pesmet pentru că îi va lua gustul. Vom începe să facem chiftelele. Există două variante: le putem prăji în tigaie dacă nu avem foarte mult timp la dispoziție, dar dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor într-o tavă tapetată cu foaie de copt, întindem toate chiftelele, le dăm cu ulei deasupra și le băgăm 40 de minute la 180 de grade. Luăm una de probă să vedem dacă nu se sfărâmă și o punem în tigaie. Le lăsăm 2-3 minute chiar și 5 până se rumenesc. Dacă nu se împrăștie în tigaie, înseamnă că avem destulă făină și destul pesmet și începem să facem așa cu toate pe care le avem. Chifteluțele se pot servi în funcție de preferințe, cu piure de cartofi și cu puțin sos sau se mai servesc și cu orez. Aceasta este rețeta de hrișcă, indicată pentru cei diabetic, pentru cei care vor să mențină în greutate, chiar și pentru cei care nu consumă carne.”, a mai spus părintele Mina.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului: „Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit!”

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie

Unde și când va fi înmormântat Teoharie Coca-Cosma? Jurnalistul a trecut în neființă

Kanal D pregătește cea mai distractivă competiție pentru cupluri: "Hai că poți!"

Cât câștigă Simay Barlas, care joacă rolul principal Efnan în serialul Aziz! Iată ce sumă fabuloasă a primit celebra actriță pentru un episod

"Persoana care a răpit-o...." Mama Luizei Melencu aruncă bomba


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies