Printre rețetele pregătite la Mănăstirea Botoș, s-a aflat recent și cea de chiftele din linte cu sos de roșii.
De această dată, părintele Ilie este cel care a pregătit o nouă rețetă la Mănăstirea Botoș, și anume... chiftele din linte cu sos de roșii. O adevărată delicatesă a fost pregătită cu multă îndemânare și experiență, ingrediente la îndemână și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Chiftele din linte cu sos de roșii, pregătite de părintele Ilie
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 500 g linte
- 2 cartofi, rași
- 2 morcovi, rași
- 5 linguri bulion (2 pentru sos)
- 2 linguri făină
- 2 linguri pesmet
- 3 cepe (2 pentru sos)
- Sare și piper
- 4 căței de usturoi (2 pentru sos)
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 vârf linguriță bicarbonat
- 150 ml ulei
Mod de preparare
- “Începem să blendăm lintea, pentru a se lega chiftelele. Pun cartoful ras ca chiftelele să fie fragede. Acum o să bag morcovii. (…)
- E o rețetă de post, noi în mănăstire mâncăm mai vegetarian. Acum eu trebuie să pun bulionul… e o rețetă foarte ușor de făcut. Singurul lucru care necesită mai mult timp este lintea care trebuie fiartă
- Pun oleacă de făină. Acum vreau să toc ceapa.
- În rețetă a fost pus cartof, doi cartofi mai mari, pentru că de obicei se pune unul, dar acum am pus doi, pentru că erau mai mici. Îi pun oleacă de sare, oleacă de piper și am să tai oleacă de usturoi ca să le dea gust, pun aici înăuntru.
- O să pun oleacă de pesmet, pentru că pesmetul îl mai strânge.
- Cam asta este, eu o să trebuiască să le prăjesc. De obicei le fac așa (n.r. cu lingura), să nu mă mai murdăresc.
- Tai ceapa și vreau să prăjesc chiftelele, dar nu de tot, le prăjesc la jumătate, pentru că trebuie să le fac și un sos la ele, și vor mai fierbe și în sosul acela și de
- Un pic de bulion, pătrunjel și mărar oleacă (n.r. pentru sos), ca să le dea gust.
- Acum o să pun niște ulei, ca să prăjesc astea pe jumătate și după aia încep să fac sosul. (…)
- Acum pot să le scot, pentru că vreau să le fac sosul și-s destul de prăjite. Chiftelele sunt gata, pregătesc sosul, am tăiat ceapa și voi mărunți usturoiul un pic, că vreau să-l pun cu ceapa la călit, ca să dea gust la sos. Am pus un pic de sare, ca să-i dau gust. Toc un pic de pătrunjel, după care voi toca și mărarul necesar.
- Se mai pot face și din sfeclă, și din soia, și din cartofi, din năut. Pun bulion ca să fac sosul. Pun acum chiftelele, la urmă pun verdeața.
- Asta-i tot ce trebuie, aceasta este rețeta noastră de post de chiftele de linte, este o rețetă ușor de făcut și gustoasă!”, a explicat părintele Ilie, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.