Chef Orlando Zaharia a dezvăluit un mic secret pentru toți iubitorii de grătar.
Chef Orlando Zaharia, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, urmărit și în cadrul unui show culinar, împarte numeroase sfaturi și rețete ce țin de bucătărie în mediul online. Astfel, de această dată, chef Orlando Zaharia a vorbit despre carnea pe grătar și câteva lucruri pe care trebuie să le știe oamenii atunci când urmează să pregătească orice tip de carne. Când vine vorba despre pește, cel care lasă gust în orice recipient este gătit, acesta spune că este indicat să fie gătit ultimul.
„Există o ordine. De obicei, grătarul păstrează gustul cărnii sau condimentelor pe care le-ai folosit inițial. De aceea, noi știm, bucătarii, nu pui pește peste carne. De ce? Pentru că acea tigaie, acel grătar păstrează gustul. Trebuie să-l cureți foarte bine. De aceea, ordinea firească a lucrurilor ar fi una logică.
Ce trebuie să știți când pregătiți carne condimentată pe grătar
Chef Orlando Zaharia a mai spus și cât de important este ca grătarul să fie consumat imediat după ce este făcut, iar când vine vorba despre carnea condimentată, cea care poate să lase diferite gusturi pe grătar, aceasta este bine să fie gătită la sfârșit. De preferat, la început, trebuie să fie pusă pe grătar doar acea carne pregătită cu sare.
„Grătarul trebuie făcut. Faci vita, ai făcut-o, ai mâncat-o, mai stai un pic, faci puiul sau ce vrei tu. Nu există ordine logică, important este acest lucru. Dacă folosești o carne care este foarte condimentată, o folosești la sfârșit. Lași carnea care este doar cu sare și o pui prima, pentru că nu are ce gust să dea grătarului, să rămână pe el. Un sfat foarte important, nu curățati grătarul de fiecare dată. Nu curățați. Pentru că acel gust de care vă spuneam eu e acolo, pe grătar.”, a mai spus chef Orlando Zaharia.
@orlandozaharia IN CE ORDINE PUNEM CARNEA PE GRATAR 🥩 #viral #fyp #tiktokviral #grillmaster #5pasidebine ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia