Chef Alexandru Sautner dezvăluie cum ne putem da seama dacă ouăle sunt fierte suficient pentru a fi vopsite.
Cunoscutul și îndrăgitul bucătar, Alexandru Sautner, prezent pe micile ecrane în cadrul unui show culinar pe care-l jurizează, își desfășoară activitatea și dincolo de micile ecrane, în restaurantele sale, dar și în propria bucătărie, acolo unde fiecare mâncare ajunge și pe rețelele de socializare. Este urmărit de zeci de mii de persoane, iar toți cei care vor să afle noi trucuri în materie de gastronomie, se uită cu atenție la fiecare preparat pe care acesta îl pregătește. De la mâncăruri simple, până la cele mai complicate, mic dejun, prânz sau cină, bucătarul reușește să le aducă pe toate pe mese și în fața urmăritorilor de pe rețelele de socializare, arătând întotdeauna că timpul în bucătărie poate fi valorificat în favoarea noastră. Ajung și în mediul online, acolo unde transformă rețetele în adevărate pagini de revistă, postează alături de soția și mama lui, împărțind și anumite secrete și bucurându-se împreună de rezultatul final.
Trucul lui chef Alexandru Sautner pentru a vedea dacă ouăle sunt fierte
Citește și: Sfaturile pe care le oferă chef Alexandru Sautner pentru s upa cremă de legume. Ce secrete trebuie să știm atunci când o preparăm? “Sigur o să vă iasă o supă mai bună decât a mea.”
Acum, de Paște, videoclipurile cu mâncăruri tradiționale nu lipsesc, însă nici cele despre ouă, vedetele acestei sărbători. Pentru gospodinele care nu știu exact când ouăle sunt fierte, bucătarul a dezvăluit un truc, iar un simplu învârtit pe masă, ne poate arăta dacă oul este bun de vopsit sau nu.
Chef Alexandru Sautner: Există un truc să vezi dacă ouăle sunt fierte sau sunt crude. 10 lingurițe de oțet.
Soția bucătarului: Vin eu să vă ajut, să punem culoarea, ne învârtim puțin.
Citește și: Avertismentul Salvamont pentru turiștii aflați pe munte: Este cod galben de vreme rea- kanald.ro
Chef Alexandru Sautner: Le învârți, dacă ele sunt fierte, se ridică, dacă nu, nu se ridică. Asta înseamnă că oul este fiert. Acum le băgăm încet, le lăsăm puțin în vopsea.
Bucătarul și-a adus aminte și de momentul în care vopsea ouăle alături de mama lui, rememorând și toate tradițiile de la acea vreme. „Ce-mi plăcea să vopsesc ouă cu mama când eram mic, dar și mai mult îmi plăcea să le sparg după. Ce tradiții frumoase avem! Și ce mă bucură nespus este că îi plac și fiicei mele și vrea să le ducă mai departe.”, a mai adăugat chef Alexandru Sautner.