Cheesecake cu smochine și sirop de arțar. Alege un topping diferit, de această dată!

retete de gustare

Cheesecake cu smochine și sirop de arțar

Cheesecake-ul cu smochine și sirop de arțar se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu smochine și sirop de arțar.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cheesecake cu smochine și sirop de arțar, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cheesecake cu smochine și sirop de arțar

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Supă cremă de broccoli. Este mult mai bună decât crezi!

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu smochine și sirop de arțar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu dovleac și topping de caramel. O adevărată bunătate de desert, perfect pentru weekend!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

cheesecake cu smochine
Cheesecake cu smochine și sirop de arțar[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 350 g biscuiți cu cacao
  • 150 g unt, topit

Ingrediente pentru umplutură

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia ajung la 750 de lei pe noapte- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

  • 750 g cremă de mascarpone
  • 400 g zahăr pudră
  • 25 g amidon
  • O esență de vanilie
  • 6 ouă
  • 150 g smântână dulce pentru frișcă
  • 1 linguriță de coajă rasă de la o lămâie

Ingrediente pentru decor

  • sirop de arțar
  • smochine

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente

este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Cheesecake cu smochine și sirop de arțar[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un blender sau o pungă de dimensiuni mai mari, în care vom pune toți biscuiții cu cacao, pentru a-i sfărâma cât mai bine cu putință.

    Separat, este nevoie să punem într-un bol de dimensiuni potrivite, untul, pentru a-l introduce în cuptorul cu microunde, pentru a-l topi, iar ulterior adăuga peste biscuiții noștri din blender sau pungă. Amestecăm bine cele 2 ingrediente pentru a se contopi și forma blatul de care avem nevoie.
  2. Preîncălzim și cuptorul la o temperatură de 170 de grade Celsius și tot acum pregătim și o tavă de cuptor, rotundă, cu pereții detașabili în care așezăm hârtie de copt.
    Acum că și blatul nostru este gata, trebuie doar să îl așezăm cu grijă în tava de cuptor, iar cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar, îl vom presa, astfel încât să fie egal în dimensiuni, pe toată suprafața sa. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 15 minute.
  3. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm bolul mixerului și să adaugăm, pentru început, ouăle, peste care vom adăuga ulterior și zahărul pudră, dar și esența de vanilie. Amestecăm cu mixerul timp de 5 minute, toate aceste ingrediente, la viteză mare, până când obținem o textură spumoasă. Imediat apoi, vom adăuga aici și crema de mascarpone, smântâna, dar și amidonul. Totul se mixează, până compoziția devine fluidă și omogenă.
  4. Acum putem scoate și tava cu blatul din cuptor, pentru că ulterior să o așezăm într-o alta tava, dreptunghiulară, în care vom turna și putină apă. Învelim pereții tăvii rotunde într-un strat dublu de folie de aluminiu.
  5. Turnăm acum și compoziția noastră în tavă, o nivelăm cu ajutorul uni spatule și reintroducem tava în cuptor, tot la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de o oră. După acest interval de timp, vom deschide ușa cuptorului și o mai lăsăm să stea până se răcește, pentru ca mai apoi să scoatem tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă.
  6. Rețeta de astăzi este gata de servit, cu puțin sirop de arțar deasupra și câteva bucățele de smochine proaspete. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

cheesecake cu smochine si sirop de artar
Cheesecake cu smochine și sirop de arțar[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cheesecake cu dovleac și topping de caramel. O adevărată bunătate de desert, perfect pentru weekend!

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Eurovision 2025! Cezar Ouatu pariază pentru vocea lui Florin Salam: "Cu o piesă potrivită, ar da lovitura!". În vizorul artistului este și Bogdan de la Ploiești

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi, gest neașteptat la adresa Juliei! „Te rog să nu mai stai cu spatele la mine, că mănânc și mi se duce cu noduri!” Aflați cum va reacționa Virginia, joi, 16 mai, în Casa iubirii, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies