Aceasta reteta de pateuri cu branza este usor de preparat si va fi cu siguranta pe gustul invitatilor tai.
Ingrediente: Aluat frantuzesc: unt 250 g, faina 250 g, oua 1, sare 1/2 lingurita, zeama de lamaie 1 lingurita, apa 100 ml; Umplutura: galbenusuri 2, branza de burduf sau de vaci 100 g, gris 1 lingurita, sare.
Mod de preparare: Aluatul frantuzesc se intinde intr-o foaie, de circa 1/2 cm grosime si se taie rondele cu un pahar. Branza se amesteca pana la omogenizare cu un galbenus si grisul, se sareaza daca e cazul si se aseaza cu lingurita in mijlocul rondelelor. Rondelele se ung, de jur imprejurul umpluturii, fara a atinge marginile, cu apa, apoi se acopera cu alte rondele, se aseaza pe o tava, se ung cu ou, fara a atinge marginile si se dau la cuptor, la foc iute, circa 10 minute, apoi inca 10 minute la foc potrivit.
Sunt gata cand nu se mai aud sfaraind si s-au rumenit usor.
Sursa
Ingrediente: Aluat frantuzesc: unt 250 g, faina 250 g, oua 1, sare 1/2 lingurita, zeama de lamaie 1 lingurita, apa 100 ml; Umplutura: galbenusuri 2, branza de burduf sau de vaci 100 g, gris 1 lingurita, sare.
Mod de preparare: Aluatul frantuzesc se intinde intr-o foaie, de circa 1/2 cm grosime si se taie rondele cu un pahar.
Branza se amesteca pana la omogenizare cu un galbenus si grisul, se sareaza daca e cazul si se aseaza cu lingurita in mijlocul rondelelor. Rondelele se ung, de jur imprejurul umpluturii, fara a atinge marginile, cu apa, apoi se acopera cu alte rondele, se aseaza pe o tava, se ung cu ou, fara a atinge marginile si se dau la cuptor, la foc iute, circa 10 minute, apoi inca 10 minute la foc potrivit.
Sunt gata cand nu se mai aud sfaraind si s-au rumenit usor.
Sursa