Cele mai pufoase si gustoase pateuri cu branza! Reteta ca la mama acasa!


Aceasta reteta de pateuri cu branza este usor de preparat si va fi cu siguranta pe gustul invitatilor tai.

 

Ingrediente: Aluat frantuzesc: unt 250 g, faina 250 g, oua 1, sare 1/2 lingurita, zeama de lamaie 1 lingurita, apa 100 ml; Umplutura: galbenusuri 2, branza de burduf sau de vaci 100 g, gris 1 lingurita, sare.
Mod de preparare: Aluatul frantuzesc se intinde intr-o foaie, de circa 1/2 cm gro­sime si se taie rondele cu un pahar. Branza se amesteca pana la omogeni­zare cu un galbenus si grisul, se sareaza daca e cazul si se aseaza cu lingurita in mijlocul rondelelor. Rondelele se ung, de jur imprejurul umpluturii, fara a atinge marginile, cu apa, apoi se acopera cu alte rondele, se aseaza pe o tava, se ung cu ou, fara a atinge marginile si se dau la cuptor, la foc iute, circa 10 minute, apoi inca 10 minute la foc potrivit. Sunt gata cand nu se mai aud sfaraind si s-au rumenit usor.
Sursa

Ingrediente: Aluat frantuzesc: unt 250 g, faina 250 g, oua 1, sare 1/2 lingurita, zeama de lamaie 1 lingurita, apa 100 ml; Umplutura: galbenusuri 2, branza de burduf sau de vaci 100 g, gris 1 lingurita, sare.

Mod de preparare: Aluatul frantuzesc se intinde intr-o foaie, de circa 1/2 cm gro­sime si se taie rondele cu un pahar. Branza se amesteca pana la omogeni­zare cu un galbenus si grisul, se sareaza daca e cazul si se aseaza cu lingurita in mijlocul rondelelor. Rondelele se ung, de jur imprejurul umpluturii, fara a atinge marginile, cu apa, apoi se acopera cu alte rondele, se aseaza pe o tava, se ung cu ou, fara a atinge marginile si se dau la cuptor, la foc iute, circa 10 minute, apoi inca 10 minute la foc potrivit. Sunt gata cand nu se mai aud sfaraind si s-au rumenit usor.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dialog de senzație între Smiley și Gina într-un live spontan pe Youtube. Replicile care au stârnit hazul tuturor: „Să nu uiți să iei o pâine când vii!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri