Cea mai usoara reteta de tort tiramisu! Rezultatul e spectaculos!

Cea mai usoara reteta de tort tiramisu! Rezultatul e spectaculos!

Cafea, ciocolata si alcool. Aceste ingrediente transforma un tiramisu intr-un desert spectaculos!

 

Ingrediente
125g de unt, lasat sa se inmoaie
75g de zahar pudra nerafinat
2 galbenusuri de ou
3 linguri de cafea espresso puternica
14 piscoturi
6 linguri de lichior de cafea
75g ciocolata simpla, maruntita
75g de fulgi de migdale prajiti
10-12 biscuiti amaretti
Mod de preparare
1. Bate untul si zaharul pana cand obtii o pasta moale. Intr-un vas separat, bate galbenusurile de ou, apoi adauga-le in unt. Continuta. Adauga cafeaua si imparte crema in trei.
2. Inmoaie 7 piscoturi in doua linguri de lichior si aranjeaza pe o farfurie intinsa.
Acopera cu o treime din crema de cafea si presara o treime din ciocolata si o treime din migdale. Inmoaie biscuitii amaratii in doua linguri de lichior si aseaza peste crema. Intinde un al doilea strat de crema de cagea, ciocolata si nuci. Adauga piscoturile inmuiate in restul de lichior si acopera cu restul de crema, ciocolata si nuci. Tine la frigider 48 de ore inainte de a servi.
ATENTIE! Acest preparat contine oua crude, deci nu este potrivit pentru copii mici, batrani si persoane bolnave.
Sursa

Ingrediente

125g de unt, lasat sa se inmoaie
75g de zahar pudra nerafinat
2 galbenusuri de ou
3 linguri de cafea espresso puternica
14 piscoturi
6 linguri de lichior de cafea
75g ciocolata simpla, maruntita
75g de fulgi de migdale prajiti
10-12 biscuiti amaretti

Mod de preparare

1.

Bate untul si zaharul pana cand obtii o pasta moale. Intr-un vas separat, bate galbenusurile de ou, apoi adauga-le in unt. Continuta. Adauga cafeaua si imparte crema in trei. 

2. Inmoaie 7 piscoturi in doua linguri de lichior si aranjeaza pe o farfurie intinsa. Acopera cu o treime din crema de cafea si presara o treime din ciocolata si o treime din migdale. Inmoaie biscuitii amaratii in doua linguri de lichior si aseaza peste crema. Intinde un al doilea strat de crema de cagea, ciocolata si nuci. Adauga piscoturile inmuiate in restul de lichior si acopera cu restul de crema, ciocolata si nuci. Tine la frigider 48 de ore inainte de a servi.

ATENTIE! Acest preparat contine oua crude, deci nu este potrivit pentru copii mici, batrani si persoane bolnave.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania