Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată

Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată

Tortul de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp scurt. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru un tort de ciocolată, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  tort de ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort de ciocolată, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Ingrediente – tort de ciocolată

Ingrediente pentru blat

  • 240 g făină
  • bicarbonat de sodiu
  • praf de copt
  • ulei vegetal
  • 100 g pudră de cacao
  • zahăr brun
  • zahăr granulat
  • 3 ouă
  • esență de vanilie
  • lapte
  • smântână
  • cafea

Ingrediente pentru crema de ciocolată

  • unt
  • pudră de cacao
  • sare
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră
  • smântână lichidă

Ingrediente pentru decor

  • alune de pădure prăjite

Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată [Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie

Mod de preparare - tort de ciocolată

Pasul 1.  Începem prin a preîncălzi cuptorul la temperatura cea mai mare (în funcție de cuptor). Vom lua două forme de tort pe care le vom unge prima dată cu ulei, iar apoi vom așeza hârtie de copt, peste care vom presăra puțină făină, inclusiv pe marginea ambelor tăvi.

Pasul 2.  Pe un bol mare așezăm o sită și începem să cernem 240 de grame de făină, două lingurițe de bicarbonat de sodiu, un sfert de linguriță de praf de copt, le cernem, iar momentan le lăsăm deoparte.

Pasul 3.  Într-un alt bol, de această dată de dimensiuni medii, adăugăm 100 de grame de pudră de cacao, un sfert de cană de ulei vegetal, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca întreg conținutul, până vom obține o pastă de cacao.

Pasul 4.  Acum a venit momentul să folosim și mixerul. Adăugăm în bolul de mixer un sfert de cană de unt (la temperatura camerei) și vom porni mixerul, pentru a-l sfărâma, timp de 30 de secunde. După acest interval de timp, vom adăuga și pasta de cacao, o jumătate de cană de zahăr brun, o jumătate de cană de zahăr granulat și amestecăm cu mixerul, timp de 5 minute, pentru a deveni pufos. Între timp, vom adăuga și 3 ouă (la temperatura camerei) cu încă o lingură de esență de vanilie.

Pasul 5.  După un interval de timp, vom continuă să amestecăm cu mixerul și vom adăuga 3 ingrediente, după cum urmează: un sfert din amestecul de făină, jumătate din sfertul de cană de lapte și jumătate din sfertul de cană de smântână, apoi încă un sfert din amestecul de făină, tot laptele și toată smântâna, iar ulterior și restul conținutului de făină. Astfel, blatul va fi mult mai moale.

Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată  [Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai bună rețetă de gogoși pufoase umplute cu cremă de vanilie sau dulceață

Pasul 6.   Ingredientul surpriză constă în adăugarea, treptată, a unei cești de cafea fierbinte pe care o vom amesteca, cu ajutorul unui tel.

Citește și: Mesajul postat de Veronica după ce Ahmed a dat follow altor femei: „Nu am nevoie de un bărbat”. Concurenta de la „Casa iubirii” este total dezamăgită- kanald.ro

Citește și: Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Împărțim apoi aluatul în două pârtie egale, pe care le vom turna în tăvile de tort și se dau la cuptor pentru 40-45 de minute. După acest interval de timp, tăvile se scot din cuptor, pentru ca blatul să se răcească, iar acum ne vom ocupa de alt pas.

Pasul 8. Vom pune în bolul de mixer 2 bucăți și jumătate de unt, pe care le vom bate timp de 5 minute, până va deveni ușor. Apoi vom pune o jumătate de cană de pudră de cacao, o linguriță de sare și 2 lingurițe de esență de vanilie, iar apoi amestecăm. În acest timp, vom mai pune în amestec și zahăr pudră, mai exact 6-8 cești și 3 lingurițe de smântână lichidă.

Pasul 9.  Acum vom începe asamblarea tortului. Pe o farfurie specială pentru tort, vom întoarce tava cu o bucată din blat și o batem puțin, pentru ca stratul să ajungă pe farfurie, bineînțeles, nu uităm să îndepărtăm hârtia de copt. Apoi vom adăuga o cantitate bogată de cremă de ciocolată, pe deasupra și întindem cât să ajungă pe toată suprafața blatului. Același lucru vom face și cu a doua bucată de blat, pe care o vom așeza peste stratul din mijloc de cremă. Acum vom continua să acoperim tot tortul, cu crema de ciocolată rămasă. La final, adăugăm (opțional) și câteva alune de pădure prăjite, pe marginea tortului.

Tortul de ciocolată  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată [Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cea mai bună rețetă de gogoși pufoase umplute cu cremă de vanilie sau dulceață

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Noi informații ies la iveală despre decesul artistului Jubilant Sykes. Fiul cântărețului de operă, suspect în moartea tatălui său, se confrunta cu probleme grave, iar PROBELE de la fața locului arată DETALII ȘOCANTE: "Este vorba de o..."

Plăcinte cu carne și legume. Cum să pregătești autenticele empanadas cu carne și legume

Burcu Biricik, actrița din "Fata de la fereastră", afacere inedită împreună cu soțul său

Cine e de fapt Mircea, bărbatul găsit carbonizat în mașină! Breaking news