Plăcinte cu carne și legume. Cum să pregătești autenticele empanadas cu carne și legume

reteta delicioasa de placinte cu carne si legume
Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume

Plăcintele cu carne și legume reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp scurt. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcinte cu carne și legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru  empanadas, preparate exact pe gustul vostru.

  

Rețetă de plăcinte cu carne și legume

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcinte cu carne și legume , absolut delicioasă!

Ingrediente – plăcinte cu carne și legume

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de carne de vită (măcinată sau nu)
  • 2 cartofi
  • pastă de tomate
  • pudră de chili
  • chimen măcinat
  • scorțișoară măcinată
  • sare
  • piper
  • făină
  • 170 g de unt
  • mazăre congelată
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • apă
  • ulei de măsline
  • frunze de țelină

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 empanadas. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus. Haideți să trecem la treabă!

reteta de placinta cu carne
Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mod de preparare - plăcinte cu carne și legume

Începem prin a tăia toate legumele în bucăți mici. Astfel încât, vom toca mărunt 3 căței de usturoi, 2 cartofi, 2 morcovi, frunzele de țelină (oferă aromă preparatului) și o ceapă. Apoi vom lua o tigaie mai mare, în care vom pune aproximativ o lingură de ulei de măsline, iar în timp ce uleiul se încălzește la foc mediu, vom adăuga și carnea de vită, împreună cu bucățile de țelină, cartoful, ceapa și morcovul.

Pe scurt, vom adăuga toate legumele pe care tocmai le-am tocat, în afară de usturoi, iar cu ajutorul unei linguri de lemn vom începe să separăm bucata de carne și o vom amesteca ușor, ușor cu legumele. Acest conținut se va găti timp de aproximativ 8 minute, moment în care legumele se vor înmuia, iar carnea se va rumeni.

Acum a venit timpul să adăugăm și usturoiul, alături de o lingură de pastă de tomate, o lingură de chimen, o linguriță de pudră de chili, o jumătate de linguriță de scorțișoară (pentru aromă) și aproximativ o jumătate de

linguriță de piper măcinat. Continuăm să amestecăm întreg conținutul și mai lăsăm să se gătească timp de aproximativ 2 minute, pentru ca usturoiul și condimentele să învăluie întreg preparatul. Acum este momentul să adăugăm și un sfert de cană de mazăre, care se va mai găti încă un minut, iar după care se va lua tigaia de pe foc și vom lăsa să se răcească (într-un bol), până când ne vom ocupa de prepararea aluatului.

Continuăm prin a ne asigura că preîncălzim cuptorul la temperatura cea mai mare, în funcție de cuptor. Acum vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga 3 căni de făină, o jumătate de linguriță de sare și amestecăm. Acest pas se poate face și fără robotul de bucătărie, bineînțeles, încă dacă dispuneți de unul, o veți face mult mai repede. Adăugăm și 170 de grame de unt rece, pe care îl vom tăia în bucățele mici și amestecăm, până când va deveni fărâmicios.

placinta cu carne si legume
Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Rețetă de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki

Acum că am obținut ceea ce ne doream, vom adăuga și un ou (pentru legarea compoziției) și un sfert de cană de apă și vom amesteca din nou, până se va forma o minge de aluat. Îl luăm din robotul de bucătărie și îl vom tăia în jumătate, pentru a lucra doar cu o jumătate (momentan). Presărăm făină pe blatul pe care vom crea empanadas și cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul, pe care îl vom tăia într-o formă rotundă (cu un bol mic sau o formă rotundă de biscuiți).

Citește și: Cine este favoritul săptămânii în „Casa iubirii”! „A fost o săptămână mai ciudată”. Andreea Mantea a anunțat cine este câștigătorul cecului- kanald.ro

Citește și: Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”- stirilekanald.ro

A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea plăcintelor cu carne și legume. Vom lua o bucată rotundă de aluat, în care vom adăuga aproximativ 2 linguri de umplutură, la mijloc, pe care o vom îndoi, iar marginile le vom sigila (fie cu mâna, fie cu ajutorul unei furculițe). Pașii se repetă până când veți consuma toate empanadas și umplutura.

Pentru ca empanadas să aibă o nuanță de maro-auriu, va trebui să batem un ou într-un bol, cu ajutorul căruia vom unge toate empanadas pe care le-am așeza cu grijă în tava de copt. Dăm plăcintele la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute și sunt gata!

Plăcintele cu carne și legume  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți

 


Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți

Cum arăta Cristela Georgescu, în tinerețe. Imaginile au ajuns pe internet

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Cum arată Apple, fiica în vârsta de 18 ani a lui Gwyneth Paltrow și Chris Martin

Rețetă de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki

Cum arată inelul primit de Christina Ich de la iubitul ei! Aceasta ar fi fost cerută în căsătorie cu o bijuterie care costă jumătate de milion de euro

Ionuț Cobzaru, șeful de post de la Dumești, este polițistul care s-a împușcat. S-a sinucis din cauza...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies