Creveții la grătar și tonul cu sos Tzatziki reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru creveții la grătar și tonul cu sos Tzatziki, preparate exact pe gustul vostru.
Citeste si: 3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
Rețetă de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki, absolut delicioși, prezentată la Wild cooking, Kanal D.
Ingrediente – creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: creveți, ton, un castravete mare, o căpățână de usturoi, un iaurt, o legătură de mărar, o lămâie, ulei de măsline, oregano, sare grunjoasă și
Mod de preparare - creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki
Este cunoscut deja faptul că preparatele care au la bază creveți, reprezintă o sursă numai bună de proteine, acizi grași Omega-3, fier, vitamina D și multe altele, care sunt absolut necesare organismului nostru, pentru a funcționa exact așa cum se cuvine. În plus, atunci când vine vorba despre preparatele care au la bază ton, acestea reprezintă o sursă numai bună de acizi grași Omega-3, proteine, fier, vitamine din complexul B, potasiu, vitamina C, zinc și mangan, de asemenea, necesare unul stil de
viață sănătos.Există nenumărate moduri în care puteți prepara atât creveții, cât și tonul, însă astăzi vă vom prezenta cum puteți găti într-un mod absolut delicios și numai bun, creveți la grătar și ton cu sos Tzatziki. Această rețetă se poate prepara chiar și pe grătar, în aer liber.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Ce proprietati are ardeiul iute si de ce sa il consumi
Tot ce trebuie să facem este să începem prin a pregăti focul pentru grătar. Imediat după ce ne-am ocupat de acest aspect, vom continua prin a tăia castravetele în fâșii subțiri, pe care ulterior le vom toca mărunt și le vom pune într-un bol de dimensiuni mari.
Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”
Următorul pas constă în a curăța o căpățână de usturoi, pe care mai apoi o vom zdrobi și o vom toca mărunt, pentru ca ulterior să o adăugăm în bolul în care am pus și castraveții. Vom asezona conținutul cu sare și piper și amestecăm. Astfel, pentru a forma sosul de Tzatziki, va trebui să adăugăm acum și iaurtul, pe care îl vom amesteca cu celelalte ingrediente aflate în bol.
De asemenea, nu trebuie să uităm să adăugăm mărarul tocat, dar nici zeama de la o lămâie, pentru ca sosul să fie gata.Acum că focul s-a întețit, putem să ne ocupăm și de pregătirea creveților. Prin urmare, vom avea nevoie de câteva bețișoare pentru frigărui, pentru a pune câte trei creveți pe fiecare în parte. Adăugăm ulei de măsline, sare grunjoasă, oregano și piper, pentru a-i condimenta așa cum trebuie. Luăm câte o frigăruie de creveți, pe rând, și o așezăm pe grătar, iar peste vom turna zeama care s-a scurt din aceștia.
Citeste si: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU
Acum că ne-am ocupat de creveți, a sosit timpul să ne ocupăm și de prepararea tonului. Astfel încât, vom așeza câte o bucată de ton pe un pat format din sare grunjoasă, piper și oregano și îl vom roti astfel încât toate condimentele să ajungă pe fiecare parte a tonului.
Între timp, creveții sunt gata și îi putem lua de pe grătar. Nu uitați să adăugați peste aceștia, încă puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie (după preferințe). Așezăm și bucățile de ton condimentate, pe grătar și așteptăm să se facă, atât pe o parte, cât și pe cealaltă.
Citeste si: Rețeta unei fripturi perfecte pe piatră
Creveții la grătar și tonul cu sos Tzatziki sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citeste si: Cum elimini mirosul de mâncare din casă. Care sunt cele mai utile trucuri