Gogoșile pufoase umplute cu cremă de vanilie sau dulceață reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara într-un timp scurt. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de gogoși pufoase umplute cu cremă de vanilie sau dulceață. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai pufoase gogoși umplute cu cremă de vanilie sau dulceață, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de gogoși pufoase umplute cu crem ă de vanilie sau dulceață
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase, umplute cu cremă de vanilie sau dulceață, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Ingrediente – gogoși pufoase umplute cu crem ă de vanilie sau dulceață
Ingrediente pentru aluat
- 350 g de făină
- un ou
- 160 ml de lapte
- 40 g de unt
- 5 linguri de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- o lingură rasă de drojdie
Ingrediente pentru crema de vanilie (dacă nu doriți să fie cu dulceață)
- 3 gălbenușuri
- 300 ml de lapte
- 20 g unt
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de făină
- un praf de sare
- 8-10 picături de esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 gogoși. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Haideți să trecem la treabă!Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcinte cu carne și legume. Cum pregătești empanadas?
Mod de preparare - gogoși pufoase umplute cu crem ă de vanilie sau dulceață
Pasul 1. Într-un bol adăugăm un ou (la temperatura camerei), 160 de mililitri de lapte (cald) și 6 grame de drojdie uscată, pe care le vom amesteca.
Apoi vom pune 50 de grame de zahăr, 350 de grame de făină, 6 grame de sare și începem să amestecăm ușor, cu ajutorul unei spatule, până când vom obține un aluat fărâmicios, acela fiind momentul în care putem frământa cu mâna și adăuga cele 40 de grame de unt (la temperatura camerei).Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pasul 2. A venit momentul să mutăm aluatul pe o suprafață plană și să-l mai frământăm pentru încă 2-3 minute, moment în care îl vom transfera într-un bol, pe care-l vom acoperi cu folie alimentară și-l vom așeza la loc cald, pentru a crește de 2-3 ori mai mare, timp de o oră. În acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de vanilie!
Citeste si: Rețetă delicioasă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie
Pasul 3. Într-un alt bol, vom adăuga 3 gălbenușuri, 40 de grame de zahăr, un praf de sare, pe care le vom amesteca bine, cu ajutorul unui tel. Între timp, vom topi și 20 de grame de unt, alături de 300 mililitri de lapte, la foc mic, amestec pe care îl vom turna în bolul cu celelalte ingrediente.
Adăugăm și 8-9 picături de esență de vanilie, 20 de grame de făină și amestecăm întregul conținut, pe care îl vom pune într-o oală, direct la foc mic. Pentru a se forma crema de vanilie, nu uitați să amestecați continuu, până se îngroașă, pentru ca mai apoi să fie transferată într-un bol, pentru a se răci. Haideți să trecem la pasul următor!Pasul 4. Vom lua aluatul din bol, îl vom așeza pe o suprafață plană și vom începe să-l mai frământăm puțin. Ulterior, îl vom împărți în 8 părți egale (sau mai multe în cazul în care preparați mai mult de 8 gogoși) și formăm niște mingiuțe de dimensiuni potrivite. Pe o tavă de cuptor, vom pune hârtie de copt și vom așeza cele 8 gogoși formate, pentru a le mai lăsa pentru încă 30-40 de minute să se odihnească (la temperatura camerei).
Citeste si: Rețetă de friptură de porc și cartofi prăjiți
Pasul 5. A venit momentul să trecem la prăjirea gogoșilor. Luăm fiecare gogoașă în parte și o punem în uleiul încins, la foc mic. Atunci când vor deveni maro pe o parte, le vom întoarce. De îndată ce s-au colorat în egală măsură pe fiecare parte, le scoatem și le așezăm pe o farfurie și haideți să le umplem cu cremă de vanilie (sau dulceață).
Pasul 6. Cu ajutorul unui pai sau a unui cuțit, vom face o gaură în partea laterală a fiecărei gogoși, pentru a le umple cu vanilie (sau dulceață). Într-un bol vom pune zahăr pudră și vom „îmbrăca” fiecare gogoașă cu zahăr și pe o parte și pe cealaltă. Crema de vanilie (sau dulceața) se pune într-un poș sau o pungă și se introduce în gaura proaspăt formată cu cuțitul, pentru a umple gogoșile.
Gogoșile pufoase umplute cu cremă de vanilie sau dulceață sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citeste si: Rețeta de plăcinte cu mere a mamei Geta: „Tigaia se lasă la foc mic”