Turta dulce este un deliciu de sezon, care merge cu ceai sau ciocolata calda. Iata o reteta rapida, care te va incanta.
Ingrediente:
300 gr faina
300 gr miere
80 gr nuci macinate
3 oua
un varf de cutit de scortisoara
circa 1/2 lingurita bicarbonat
3-4 cuisoare pisate
1 lingurita esenta de rom
3 linguri zahar
1 lingura ulei
Carnati de porc romanesti- O reteta numai pentru pentru Craciun
Pentru glazura:
200 gr zahar pudra, cernut
90 gr unt, la temperatura camerei
o lingura si jumatate de lapte
o lingurita esenta de vanilie sau de citrice
Drob de porc- Reteta pentru Craciun
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Pune mierea intr-un ibric, la foc potrivit. Dupa ce se incalzeste putin, ia-o de pe foc si pune in ea faina, in ploaie.
3. Incorporeaza treptat ouale. Omogenizeaza.
4. Pune apoi scortisoara, uleiul, bicarbonatul, nuca, romul si cuisoarele. Omogenizeaza.
Citeste continuarea aici.