Salamul de biscuiti nu a fost niciodata mai gustos. Chef Doru Serban prezinta o reteta simpla!
Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.
Ingrediente
500 g biscuiti
250 ml lapte
150 g unt
50 g zahar
350 g rahat
O ceasca de stafide
Esenta de rom, extract de vanilie, nuca de cocos
Mod de preparare
Se faramiteaza biscuitii cat mai bine, fara a-i face fainosi.Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu jumatate din rahat.
Se amesteca din cand in cand, iar cand zaharul si rahatul s-au topit, se adauga untul si se tine pe foc pana cand acesta s-a topit.
Se ia de pe foc si se adauga aromele.
Restul de rahat se taie cubulete, se amesteca cu stafidele, se pun peste biscuiti si se toarna laptele.
Se omogenizeaza totul, apoi se toarna in forme sau se face un baton de salam.
Se da la rece timp de 3-4 ore, apoi se scoate si se taie felii. Inainte de a se taia, se tavaleste prin cocos ras.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro