Cea mai gustoasa reteta de tort cu mousse de ciocolata si alune de padure!


Daca iti place ciocolata, aceasta reteta este perfecta pentru tine. Iata cum se prepara.

 

Ingrediente
200g de unt nesarat, taiat in cuburi
450g ciocolata neagra, taiata grosier
50g de alune de padure, plus extra pentru decor
50g de faina
10 oua mari, separate
75g de zahar
fructe de padure pentru decor
Ai nevoie de o forma de tort cu diametrul de 20cm, cu baza si laturile unse cu unt si tapetate cu hartie de copt.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un vas mare, topeste untul si ciocolata la foc mediu si pune deoparte sa se raceasca.
2. Macina alunele de padura si apoi amesteca bine cu faina.
3. Folosind un mixer electric, bate galbenusurile de ou cu zahar pana cand obtii o pasta groasa. Amesteca apoi ciocolata. Intr-un vas separat, bate albusurile spuma. Incorporeaza o treime din cantitate in amestecul de cicolata, apoi incorporeaza si restul. Cand s-au combinat complet, adauga faina si alunele. Pune in forma si coace intre 35 si 50 de minute. Tortul va avea interior fondand dupa 40 de minute sau va fi ferm dupa 50 de minute.
4. Dupa ce scoti de la cuptor, acopera cu un prosop curat si lasa sa se raceasca. Decoreaza cu fructe de padure si alune.
Sursa

Ingrediente

200g de unt nesarat, taiat in cuburi
450g ciocolata neagra, taiata grosier
50g de alune de padure, plus extra pentru decor
50g de faina 
10 oua mari, separate
75g de zahar
fructe de padure pentru decor

Ai nevoie de o forma de tort cu diametrul de 20cm, cu baza si laturile unse cu unt si tapetate cu hartie de copt.

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-un vas mare, topeste untul si ciocolata la foc mediu si pune deoparte sa se raceasca.

2. Macina alunele de padura si apoi amesteca bine cu faina.

3. Folosind un mixer electric, bate galbenusurile de ou cu zahar pana cand obtii o pasta groasa. Amesteca apoi ciocolata. Intr-un vas separat, bate albusurile spuma. Incorporeaza o treime din cantitate in amestecul de cicolata, apoi incorporeaza si restul. Cand s-au combinat complet, adauga faina si alunele. Pune in forma si coace intre 35 si 50 de minute. Tortul va avea interior fondand dupa 40 de minute sau va fi ferm dupa 50 de minute. 

4. Dupa ce scoti de la cuptor, acopera cu un prosop curat si lasa sa se raceasca. Decoreaza cu fructe de padure si alune.

Sursa

 


Citește și:

Horoscop zilnic vineri, 23 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să se mai distreze înainte de o nouă relaţie!

Românii refuză vaccinul anti-Coronavirus. De ce ar trebui să ne temem de vaccin?

Cine este cea mai frumoasă femeie din lume. Oamenii de știință au dat verdictul

Sfatul zilei de astăzi, vineri 23 octombrie 2020. Racii primesc o veste importantă

Adda le-a arătat fanilor burtica de gravidă! "Aşteptând ziua cea mare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Rus, declaraţii incendiare despre Andreea Tonciu! Fosta concurenta de la „Bravo, ai Stil! Celebrities" îngroapă securea războiului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri