Ce se pune pe grătar de 1 Mai? Rețeta micilor perfecți

Ce se pune pe grătar de 1 Mai? Rețeta micilor perfecți
Ce se pune pe grătar de 1 Mai

Află din rândurile de mai jos ce alimente delicioase poți pune anul acesta pe grătar de 1 Mai!

În țara noastră, Ziua Muncii a fost marcată pentru prima dată în anul 1890, în timpul regelui Carol I. Mai apoi, în perioada comunistă, autoritățile organizau manifestații ample pe bulevardele orașelor și pe stadioane, cu defilări, pancarte cu mesaje politice și demonstrații care aveau mai degrabă rol propagandistic decât sărbătoresc. În zilele noastre, 1 Mai nu e doar Ziua Muncii, ci și un motiv de a ieși în natură cu familia, de a socializa și, mai ales, de a porni grătarul.

Află din rândurile următoare ce se pune pe grătar de 1 Mai!

Ce se pune pe grătar de 1 Mai

Mici

Citește și: Chef Orlando Zaharia, sfaturi despre cum se prepară carnea medium, well done, rare. "Sunt mici sfaturi pe care pot eu să le dau."

Ce se pune pe grătar de 1 Mai[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Mădălin Ionescu și soția lui au fost în vizită la nași. "Nu sunt eu un mare specialist în așa ceva, cred că n-are rost să exagerez!"

Indiferent că vorbim despre grătare pe marginea pădurii, în curtea casei sau pe un balcon improvizat, micii sunt nelipsiți. Sunt simpli, gustoși, ușor de preparat și, poate cel mai important, au acel gust familiar de care fiecare român își aduce aminte cu drag. Rețeta clasică implică un amestec de carne de vită, porc și oaie, cu condimente bine alese și cu textură suculentă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ceafa de porc

Ceafa rămâne una dintre cele mai populare alegeri pentru grătar, pentru că nu se usucă repede și capătă o crustă delicioasă dacă e gătită la foc potrivit. Însă, marinada e cheia unui grătar delicios de 1 Mai, fiind vorba de un amestec de ulei, usturoi, boia afumată, sare, piper și ierburi aromatice lăsată peste noapte.

Cârnați de casă

Ce se pune pe grătar de 1 Mai[Sursa foto: freepik]

Cârnații, mai ales cei afumați sau de pleșcoi, completează perfect paleta de gusturi a unui grătar reușit cu familia sau cu prietenii. Crusta ușor rumenită a cârnaților, zeama care sfârâie pe grătar și aroma inconfundabilă va fi pe placul tuturor. Aceștia se pot combina cu muștar clasic, murături sau pâine coaptă pe grătar.

Carne de pui

Nu multe persoane sunt fani carne roșie, așa că o variantă de pui la grătar nu trebuie ignorată.

Pieptul de pui sau pulpele, marinate într-un amestec de iaurt, usturoi, lămâie și condimente, vor aduce un plus valoare mesei de 1 Mai. De asemenea, acesta poate fi servit cu legume la grătar sau salată verde.

Legume

Ce se pune pe grătar de 1 Mai[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ileana Sterp, postare emoționantă după botezul lui Miray. Mama Geta a atras atenția tuturor: „Foarte frumoasă”- kanald.ro

Citește și: Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat- stirilekanald.ro

Dacă vrei echilibru și un plus de culoare în farfurie, pune pe grătar vinete, dovlecei, ardei, ciuperci sau porumb. Cu puțin ulei de măsline și condimente, devin o garnitură delicioasă sau chiar un fel principal pentru gospodinele care preferă opțiuni vegetariene.

Rețeta micilor perfecți de 1 Mai

Ce se pune pe grătar de 1 Mai[Sursa foto: shutterstock]

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de vită
  • 300 g carne tocată de porc
  • 200 g carne de oaie
  • 150-200 ml apa foarte rece
  • 6-8 g bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 5 căței de usturoi pisați

Mod de preparare

  1. Trece amestecul de carne de două-trei ori prin mașina de tocat, împreună cu usturoiul, pentru o textură cât mai fină și uniformă.
  2. Ulterior, pune peste carne toate celelalte ingrediente, mai puțin apa rece.
  3. Amestecă bine, timp de aproximativ cinci minute, turnând treptat apa rece. Mai apoi, continuă de amestecat până obții o pastă ușor lipicioasă și elastică.
  4. Cu mâinile umezite, formează micii și așază-i pe o tavă, iar apoi pune-o la frigider și lasă micii la odihnit cel puțin două-trei ore. În acest fel, aromele se întrepătrund, iar compoziția capătă consistență.
  5. Încinge bine grătarul și gătește micii, întorcându-i de mai multe ori, până prind o crustă frumoasă și sunt bine pătrunși. Poftă bună!


Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie

Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

"M-a sunat și..." ULTIMA DISCUȚIE dintre Eugen Cristea și Cristina Deleanu, înainte să moară. Ce i-a transmis femeia cu care era de 40 de ani, la telefon

Dan Bordeianu, în TOPUL celor mai buni actori din România. Motivul pentru care nu se simțea bine în această postură: "Eram pe locul 8 și erau monștrii sacri în fața mea, adică Florin Piersic și ceilalți. Și eu ce caut? Eram singurul de vârsta mea"

Luna iunie aduce surprize bănești pentru pensionarii care au un venit mic! Află cum se poate folosi suma de 125 de lei

„Avalanșă de euro” la botezul fiicei lui Culiță Sterp. Câți bani au luat Nicolae Guță, Leo de la Roșiori sau Florin Cercel pentru petrecerea anului

Tânăra de 18 ani care a dispărut în Thailanda, apariție șocantă în celălalt capăt al planetei. Spune că este însărcinată


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies