Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Specialiştii ne explică tot!


Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Specialiştii ne dau răspunsurile mult aşteptate.

Se spune că un măr pe zi îl ține pe doctor departe. Cât de sănătos este însă acest fruct pentru organism? Nutriționistul Gianluca Mech explică ce se întâmplă mai exact în corpul atunci când consumăm aceste fructe.

Merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, iar asta pentru motive bine întemeiate. Sunt fructe extrem de sănătoase, care aduc organismului multe beneficii, lucruri demonstrate științific. Specialistul explică beneficiile acestui fruct.

“Merele sunt fructe excelente pentru a fi introduse în dieta ta zilnică. Conțin foarte puțin zahăr și o substanță fibroasă, numită pectină, care ajută la controlul absorbției zahărului în sânge. Pectina și celelalte fibre conținute de măr acționează, de asemenea, împotriva colesterolului. De fapt, acestea împiedică absorbția colesterolului și îi facilitează eliminarea. Deci, consumul de mere vă ajută să vă protejați de apariția bolilor cardiovasculare”, declară nutriţionistul.

Citeste si: Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără

Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare, aflăm că merele mai au și o mulțime de alte beneficii.

“Merele conțin și apă în cantități mari, furnizând astfel corpului nostru lichide.
Acestea conțin vitamina A, ce are proprietăți antioxidante, vitaminele B1 și B2, care guvernează principalele funcții ale organismului, vitamina C, care ajută la apărarea sistemlui imunitar și vitamina PP.

Una dintre componentele fitochimice ale mărului este quercetina, care ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare, a bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul și chiar contracțiile musculare”, explică Gianluca Mech.

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Este foarte important să alegeți mere cultivate organic, pentru a evita problemele cauzate de pesticide și substanțele chimice utilizate în cultivarea tradițională 

În caz că nu știați, merele sunt recomandate și pentru o bună sănătate orală. Trebuie să ținem însă cont de faptul că și coaja acestui fruct aduce multe beneficii sănătății, atâta timp cât merele provin din culturi organice.

Citeste si: Top 3 remedii naturiste pentru detoxifierea organismului

“Merele conțin numeroase săruri minerale, în special potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier și fluor. Acesta din urmă transformă mărul într-un veritabil apărător al sănătății dentare.

De asemenea, merele conțin fenoli și flavonoide, substanțe în mod natural antitumorale și prezente atât în pulpă, cât și în coajă, motiv pentru care cel mai corect este să consumăm mărul cu tot cu coajă. Mai mult, este foarte important să alegeți mere cultivate organic, pentru a evita problemele cauzate de pesticide și substanțele chimice utilizate în cultivarea tradițională, care pot fi găsite în coajă”, explică nutriționistul.

Specialistul ne spune și când este recomandat să mâncăm mere: „În timpul dietei merele pot fi folosite ca gustare sau consumate la micul dejun. Nu este recomandat să-l mâncați imediat după mese, iar asta din cauza riscului crescut de fermentare.”


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

EDUCAȚIE DISTRACTIVA CU JOCURILE DE LOGICA PENTRU COPII

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Sanatate

Parteneri