Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără
Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără

Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate.

Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale.

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me.

Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie.

Citeste si: Cum sa-ti detoxifici organismul cu suc de sfecla in doar patru saptamani

Citeste si: Dieta Reginei Elisabeta a II-a. Sfaturi prețioase de la nutriționistul familiei regale

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00.

Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic. Ce se întâmplă dacă restrângeţi fereastra de mâncare

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii.

Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus.

Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade. Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii: Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.

Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă Creşte calitatea somnului.

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

„De 13 ani de când m-a părăsit soțul meu, nu am mai fost atinsă de niciun bărbat. Mi-am pierdut orice speranță...”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Care a fost primul loc de muncă al Mirabelei Dauer? Artista a dezvăluit și care a fost marele său vis, în materie de job! "Eu nu aveam dorințe atunci!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies